Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Βρετανία: Σχέδια για επένδυση 1,2 δισ. λίρες στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα

Βρετανία: Σχέδια για επένδυση 1,2 δισ. λίρες στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα
Υπήρχαν έντονοι φόβοι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει την επένδυση μπαταριών μετά το Brexit

Την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα σχεδιάζει η Βρετανία, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Platts.
Η Ευρώπη ανταγωνίζεται την Κίνα στον αγώνα για τη δημιουργία αλυσίδας τροφοδοσίας μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η βιομηχανία μπαταριών προβλέπεται να ανέλθει σε 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια  έως το 2025 και η ζήτηση για κυψέλες ιόντων λιθίου σε αρκετές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, αυξάνεται ήδη δραματικά.
Υπάρχουν λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη λιθίου και να προσπαθούν  να εξασφαλίσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού με χαμηλότερα αποτυπώματα άνθρακα στο πλαίσιο της νέας σελίδας στις ΑΠΕ.
Το κενό αυτό λοιπόν θα προσπαθήσει να καλύψει στη Βρετανία η Britishvolt ,με την επένδυση να αγγίζει τα 1,2 δισ. λίρες και θα δημιουργήσει περίπου 3.5000 θέσεις εργασίας. Ο κατασκευαστής σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει ένα ηλιακό πάρκο δίπλα στο εργοστάσιο, για να υποστηρίξει τη βιώσιμη παραγωγή μπαταριών και να επιτύχει τους στόχους χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Britishvolt, Lars Carlstrom υπογράμμισε ότι: «Μετά από έξι μήνες προσεκτικής ανάλυσης, η Νότια Ουαλία είναι η τελική μας επιλογή. Η Ουαλία δέχτηκε με χαρά τη συγκεκριμένη επιλογή με διαθέσιμο εργατικό δυναμικό αλλά και εξαιρετικές ευκαιρίες επενδύσεων από τις τοπικές βιομηχανίες. Έως το γ’ τρίμηνο του 2023, προβλέπουμε η κατασκευή μας να είναι πλήρως λειτουργική».

Οι ανησυχίες

Υπήρχαν έντονοι φόβοι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει την επένδυση μπαταριών μετά το Brexit. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα ο Elon Musk επισκέπτηκε την χώρα για να αξιολογήσει τα διαθέσιμα σημεία.
Παράγοντας μάλιστα της αγοράς εξήρε τη σημασία αυτού του εγχειρήματος, «βλέποντας» μεγάλες ευκαιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα. «Ας ελπίσουμε ότι η πανδημία του κοροναϊού μας οδηγήσει σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης