Ηλεκτρισμός

Η Γαλλία δεν θα αντιμετωπίσει διακοπές ρεύματος το χειμώνα

Η Γαλλία δεν θα αντιμετωπίσει διακοπές ρεύματος το χειμώνα
Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για το καλοκαίρι είναι εξασφαλισμένη λέει η υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας
Η Γαλλία είναι απίθανο να αντιμετωπίσει διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα παρά την αναμενόμενη στενή κατάσταση εφοδιασμού με αρκετούς από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της να είναι εκτός σύνδεσης, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ενέργειας και ο επικεφαλής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας την Τετάρτη.

Η γαλλική χειμερινή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος, δήλωσε ο επικεφαλής του διαχειριστή ηλεκτρικού δικτύου Francois Brottes σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι η Γαλλία μπορεί να χρειαστεί να εισαγάγει κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να εγγυηθεί τον χειμερινό εφοδιασμό, ενώ η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για το καλοκαίρι ήταν εξασφαλισμένη.

Το νέο ξέσπασμα coronavirus διέκοψε τα σχέδια συντήρησης πυρηνικών αντιδραστήρων της EDF, καθυστερώντας την έναρξη πολλών αντιδραστήρων.

Η υπουργός Ενέργειας Elisabeth Borne δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή τυχόν διακοπής ρεύματος. «Αυτή η άνευ προηγουμένου κρίση οδήγησε σε πρωτοφανή μέτρα», είπε.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης