Η Adani Green θα κατασκευάσει ηλιακά έργα 8 GW στην Ινδία με κόστος 6 δισ. δολάρια

Η Adani Green θα κατασκευάσει ηλιακά έργα 8 GW στην Ινδία με κόστος 6 δισ. δολάρια
Ο Όμιλος Adani θα δημιουργήσει ηλιακή κυψέλη και παραγωγική μονάδα 2 GW έως το 2022
Η ινδική Adani Green Energy Ltd ανακοίνωσε την Τρίτη 9/6/2020 ότι έχει κερδίσει ένα κυβερνητικό συμβόλαιο για την κατασκευή ηλιακών εγκαταστάσεων στην Ινδία με συνολική χωρητικότητα 8 gigawatts (GW) ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο προγραμματιστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέρος του Ομίλου Adani, ανακοίνωσε ότι τα πρώτα 2 GW δυναμικότητας παραγωγής θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2022 και τα υπόλοιπα θα προστεθούν σε ετήσιες αυξήσεις 2 GW έως το 2025.
Ο Όμιλος Adani θα δημιουργήσει επίσης ηλιακή κυψέλη και παραγωγική μονάδα 2 GW έως το 2022 ως μέρος της σύμβασης από την κρατική Solar Energy Corp of India (SECI), ανέφερε.
Ο δισεκατομμυριούχος Gautam Adani παρομοίασε τις προσπάθειές του με αυτήν της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας της Ινδίας, Maruti Suzuki, λέγοντας ότι η ενίσχυση της τοπικής κατασκευής θα δημιουργήσει ένα οικοσύστημα προμηθευτών ηλιακών κυψελών και μονάδων.

Η Ινδία εισάγει επί του παρόντος πάνω από το 90% των απαιτήσεων της ηλιακής κυψέλης και των μονάδων από την Κίνα, και οι εγχώριοι κατασκευαστές έχουν αγωνιστεί να ανταγωνιστούν με φθηνές κινεζικές μονάδες.
«Βασικά, είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο και η Κίνα. Θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε οικοσυστήματα. Στην κατασκευή μικρών αυτοκινήτων, ένα Maruti Suzuki είχε έρθει και ένα ολόκληρο βοηθητικό οικοσύστημα ήρθε μαζί του », είπε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Οι μετοχές της Adani Green, οι οποίες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τις αρχές του έτους, έκλεισαν κατά 5% υψηλότερα σε ρεκόρ 312,60 ρουπιών (4,14 $) την Τρίτη.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ενός συνδυασμού χρέους και ιδίων κεφαλαίων.
Η Gautam Adani δήλωσε ότι οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τοπικούς εταίρους για να επενδύσουν στην ανανεώσιμη ενέργειαςτ ης Ινδίας και ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη 10-15% στο Adani Green.
Η Total κατέβαλε σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια φέτος για μερίδιο 50% σε κοινοπραξία με την Adani Green.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης