Ενέργεια

Η Shell ξαναρχίζει την γεώτρηση στον Κόλπο του Μεξικού καθώς αποχωρεί η καταιγίδα

Η Shell ξαναρχίζει την γεώτρηση στον Κόλπο του Μεξικού καθώς αποχωρεί η καταιγίδα
Η τροπική καταιγίδα Cristobal, έκλεισε το 34% του πετρελαίου και το 32% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού
Οι εταιρείες ενέργειας ξεκίνησαν τη Δευτέρα προετοιμασίες για την επανέναρξη της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού των Η.Π.Α., μια ημέρα μετά την τροπική καταιγίδα Cristobal.

Η Royal Dutch Shell PLC δήλωσε ότι σχεδιάζει τη Δευτέρα και την Τρίτη να ξαναρχίσει τη γεώτρηση και να επανατοποθετήσει ορισμένους εργαζόμενους που απομακρύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα από υπεράκτιες εγκαταστάσεις καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες.
Οι εταιρείες ενέργειας επιθεωρούν πλατφόρμες μετά από μια καταιγίδα και επιστρέφουν εργαζόμενους όταν είναι ασφαλής.

«Δεν υπήρξαν επιπτώσεις στην παραγωγή μας ως αποτέλεσμα της TS Cristobal και αναμένουμε να συνεχίσουμε τις εργασίες γεώτρησης καθώς οι συνθήκες συνεχίζουν να βελτιώνονται σήμερα και αύριο», ανακοίνωσε η Shell.
Η Cristobal, η οποία έχει αποδυναμωθεί σε τροπική καταιγίδα έκλεισε το 34% του πετρελαίου και το 32% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής, της υπεράκτιας ρυθμιστικής αρχςή.

Η Exxon Mobil, η Shell και η PBF Energy συνέχισαν να λειτουργούν τα διυλιστήρια πετρελαίου στη Λουιζιάνα καθώς η Cristobal διήλθε από το νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Το διυλιστήριο Exxon Baton Rouge των 502.500 βαρελιών την ημέρα, το Chalmette των 190.000 bpd της PBF και το διυλιστήριο Norco, στην Λουιζιάνα της Shell, 225.300 bpd λειτούργησαν κανονικά τη Δευτέρα.
Η Shell, μαζί με άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Murphy Oil, άρχισαν να εκκενώνουν προσωπικό στις 4 Ιουνίου.
Η καταιγίδα ήταν 15 μίλια (30 χλμ.) Ανατολικά του Monroe, Λουιζιάνα, στις 10 π.μ. τη Δευτέρα και έφερε έως και 10 ίντσες βροχής στην κεντρική και ανατολική ακτή του Κόλπου. Η καταιγίδα θα πρέπει να περάσει από το Αρκάνσας και το Μισσούρι τη Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη, ανέφεραν οι προβλέψεις του Εθνικού Κέντρου τυφώνα των ΗΠΑ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης