Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Βουλγαρία: H Bulgartransgaz αναζητεί δάνειο 400 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την επέκταση του TurkStream

Βουλγαρία: H Bulgartransgaz αναζητεί δάνειο 400 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την επέκταση του TurkStream
Έως το τέλος του μήνα η υποβολή προσφορών από τις τράπεζες για την χρηματοδότησηση της βουλαρικής εταιρείας φυσικού αερίου
Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Βουλγαρίας Bulgartransgaz αναζητεί έως και 400 εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει την επέκταση του αγωγού TurkStream και άλλων έργων φυσικού αερίου στη χώρα των Βαλκανίων, ανακοίνωσε την Παρασκευή 5/6/2020.

Η Bulgartransgaz πρέπει να καταβάλει προκαταβολές στον σαουδαραβικό όμιλο Arkad με τον οποίο έχει συνάψει συμφωνία για την κατασκευή της επέκτασης αγωγού 474 χλμ. που ονομάζεται Balkan Stream για 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ, και σε μια ομάδα υπό την ηγεσία της βουλγαρικής εταιρείας που θα εγκαταστήσει δύο σταθμούς συμπιεστών για τη σύνδεση φυσικού αερίου.

Ανέφερε ότι χρειάζονται επίσης κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός συνδέσμου φυσικού αερίου με τη γειτονική Σερβία, καθώς και την επέκταση μιας μονάδας αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Βουλγαρία.

Οι τράπεζες που ενδιαφέρονται να παράσχουν δάνεια διάρκειας έξι ετών, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου χάριτος ενός έτους και επιτοκίου έως 3,9%, θα πρέπει να υποβάλουν προσφορές έως το τέλος του μήνα, ανέφερε η Bulgartransgaz.

Η Βουλγαρία εξακολουθεί να καλύπτει πάνω από το 80% των αναγκών φυσικού αερίου με ρωσικές παραδόσεις φυσικού αερίου.

«Ο στόχος είναι η εξασφάλιση χρηματοοικονομικών πόρων για το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, με στόχο τη διαφοροποίηση των πηγών φυσικού αερίου, την αύξηση της ασφάλειας του εφοδιασμού και την καθιέρωση της χώρας ως περιφερειακού κόμβου φυσικού αερίου», ανέφερε η Bulgartransgaz.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια ευρώ σε βραχυπρόθεσμα δάνεια με τέσσερις τράπεζες για τη χρηματοδότηση του αγωγού Balkan Stream.

Ο Balkan Stream, ο οποίος θα μεταφέρει κυρίως ρωσικό φυσικό αέριο από τα νότια σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία στα δυτικά σύνορά του με τη Σερβία - παρέχοντας σύνδεση με τον δίδυμο αγωγό TurkStream προς τη Σερβία και την Ουγγαρία - αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του έτους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης