Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Συναγερμός στον Έβρο - Δεν επιβεβαιώνει η Ελλάδα τη μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών από την Τουρκία

Συναγερμός στον Έβρο - Δεν επιβεβαιώνει η Ελλάδα τη μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών από την Τουρκία
Για ροή μεταναστών σε γκρουπ που είναι διαχειρίσιμη έκανε λόγο ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων
Δεν επιβεβαιώνει η ελληνική κυβέρνηση τις πληροφορίες για ένα νέο κύμα χιλιάδων μεταναστών το οποίο κατευθύνεται προς τον Έβρο.
Στην περιοχή ωστόσο υπάρχει κινητικότητα και οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική.
Για ροή μεταναστών σε γκρουπ που είναι διαχειρίσιμη έκανε λόγο ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων.
«Προσπαθούν να περάσουν και με βάρκες το ποτάμι. Συγκεντρώνονται όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ανησυχία. Υπάρχει κινητικότητα, είμαστε σε ετοιμότητα» είπε ο Παναγιώτης Χαρέλας στον ΣΚΑΪ εκτιμώντας ότι «θέλουν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά μας».
Για κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων έκανε λόγο  το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι στα σύνορα δεν έχουν φτάσει μεγάλοι αριθμοί μεταναστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το evrosonline.gr υπάρχει έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά, με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.
Οι πληροφορίες του evrosonline.gr κάνουν λόγο για έξι χιλιάδες μετανάστες.
Το Ράδιο Έβρος κάνει λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης.
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι εικασίες ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μία δεύτερη επιχείρηση στον Έβρο, εργαλειοποιώντας εκ νέου τους μετανάστες, με τις ελληνικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μητσοτάκης: Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, εν μέσω των κλιμακούμενων προκλήσεων της Άγκυρας.
«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και πάντα με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο», είπε ο πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα χωρίς αμφιβολία έχει την απόλυτη στήριξη της ΕΕ.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι την ένταση δεν την προκαλούμε εμείς και δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της κατάστασης που βιώνουμε και σε βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία.
Η κα Σακελλαροπούλου επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει τη στήριξη και άλλων προέδρων χωρών με τους οποίους συνομίλησε ενώ ο πρωθυπουργός είπε ότι η στήριξη της Ευρώπης είναι δεδομένη, ότι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και επιβεβαιώθηκε όταν βρέθηκε στον Έβρο όλη η ηγεσία της ΕΕ.
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα», υπογράμμισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης