Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Shell: Προς πώληση μερίδια 2 δισ. δολ. στις εγκαταστάσεις LNG του Queensland στην Αυστραλία

Shell: Προς πώληση μερίδια 2 δισ. δολ. στις εγκαταστάσεις LNG του Queensland στην Αυστραλία
Η Shell στοχεύει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται σε περισσότερα από 10 δισ. δολάρια
Η Royal Dutch Shell εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση μεριδίου στις εγκαταστάσεις στο εργοστάσιό της στο Queensland Curtis LNG στην Αυστραλία, σύμφωνα με το Reuters.
"Η Royal Dutch Shell plc εξετάζει την πώληση 26,25% για τις κοινές εγκαταστάσεις Queensland Curtis LNG (QCLNG) - μια ευκαιρία επένδυσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων", σύμφωνα με όσα ανέφερε το φυλλάδιο πώλησης.

Η διαδικασία πώλησης πραγματοποιείται από την Rothschild & Co και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με το έγγραφο.
Οι εγκαταστάσεις στις οποίες μπορεί να πουληθεί ένα μερίδιο θα μπορούσαν να κιμανθούνμεταξύ 2 δισεκατομμυρίων και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφεραν δύο άτομα εξοικειωμένα με τη διαδικασία πώλησης. Φυλλάδια για πιθανή πώληση βγήκαν αφού επενδυτές υποδομής πλησίασαν τη Shell εκφράζοντας ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία.

Εξοικονόμηση μετρητών εν μέσω ιστορικής πτώσης της ζήτησης πετρελαίου

Το εργοστάσιο QCLNG ανήκει κατά πλειοψηφία στη Shell, με μερίδια μειοψηφίας που ανήκουν στην China National Offshore Oil Corp και στην Tokyo Gas Co. Η υποδομή διαθέτει τις λεγόμενες κοινές εγκαταστάσεις που η Shell κατέχει εξ ολοκλήρου, συμπεριλαμβανομένων δύο δεξαμενών αποθήκευσης LNG, συστημάτων παραγωγής νερού, καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας, προβλήτα φόρτωσης βυτιοφόρων και τερματικών.

Οι εγκαταστάσεις της Shell προσφέρονται σε επενδυτές υποδομής, καθώς συνοδεύονται από αμοιβή χρήσης σε δολάρια ΗΠΑ, που συνδέεται με τον πληθωρισμό, από την CNOOC και την Tokyo Gas για περίπου 15 χρόνια, ανεξάρτητα από την απόδοση του εργοστασίου.
Η Shell απέκτησε το μερίδιό της στην QCLNG και τις εγκαταστάσεις με την εξαγορά ύψους 53 δισ. δολαρίων του Ομίλου BG το 2016.

Η Shell μείωσε το μέρισμα της τον Απρίλιο για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για εξοικονόμηση μετρητών εν μέσω ιστορικής πτώσης της ζήτησης πετρελαίου. Στοχεύει να πουλήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων το 2019-2020 ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

www.wordlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης