Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Γιατί μείωσε η Tesla το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του νέου Model Y

Γιατί μείωσε η Tesla το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του νέου Model  Y
Η Tesla άρχισε να παραδίδει το Model Y στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα Μαρτίου - Οι λόγοι της θεμελιώδους αυτής αλλαγής

Δύο εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια, η εταιρεία έχει μειώσει κατά το ήμισυ του εκτιμώμενου χρονοδιαγράμματος παράδοσης, το μοντέλο Y σε 4-8 εβδομάδες σε σύγκριση με 8-12 εβδομάδες αμέσως μετά την άρση των περιορισμών.
Σύμφωνα με τον Fred Lambert της Electrek, ένας συγκεκριμένος λόγος για την εταιρεία θα μπορούσε να είναι ότι ο κατασκευαστής των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) χρησιμοποίησε το «λουκέτο» για να εξομαλύνει τις γραμμές παραγωγής του Model Y σε μια γρηγορότερη από το συνηθισμένο αύξηση.
Η Tesla άρχισε να παραδίδει το Model Y στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα Μαρτίου - ακριβώς τη στιγμή που η πανδημία του coronavirus έπληξε μεγάλες οικονομίες εκτός της Κίνας, με αποτέλεσμα τη συντριβή της ζήτησης για νέες πωλήσεις αυτοκινήτων.

Οι πιθανές αιτίες

Ένας άλλος, πιο προφανής λόγος για ένα ταχύτερο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του Model Y θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των EV, σταμάτησε κατά τη διάρκεια των lockdowns στις ΗΠΑ και ορισμένοι πελάτες ενδέχεται να έχουν αναβάλει τις αποφάσεις τους για αγορά αυτοκινήτου. Και αυτό γιατί σχεδόν 41 εκατ. Αμερικανοί έχουν χάσει τις δουλειές τους από τον Μάρτιο.

Οι νέες πωλήσεις αυτοκινήτων σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, για παράδειγμα, μειώθηκαν κατά περισσότερο από 90% τον Απρίλιο.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εικόνα τον Απρίλιο δεν ήταν τόσο ζοφερή όσο στην Ευρώπη. Οι έμποροι και τα στελέχη ελπίζουν ότι οι μελλοντικοί αγοραστές θα επιστρέψουν μόλις αρθούν οριστικά τα lockdowns, ανέφερε η Wall Street Journal στις αρχές Μαΐου.
Τέλος, η Tesla την περασμένη εβδομάδα μείωσε τις τιμές των οχημάτων της στη Βόρεια Αμερική για να αυξήσει τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Tesla μείωσε τις τιμές των Model S, Model X και Model 3 στη Βόρεια Αμερική, αλλά δεν άλλαξε την τιμή για το Model Y.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης