Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Reuters: H Gazprom υπογράφει μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Μυτιληναίος

tags :
Reuters: H Gazprom υπογράφει μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Μυτιληναίος
Συμφωνία και με την Gazprom μετά τις εισαγωγές από ΗΠΑ πραγματοποιεί η Μυτιληναίος

Η Gazprom Export, ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα (1/6) ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με την ελληνική εταιρεία Μυτιληναίος.
«Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom και της Μυτιληναίος αποδεικνύει τη ζήτηση για ρωσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της εταιρείας, Elena Burmistrova.

Όπως είναι γνωστό η Μυτιληναίος είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά με ποσοστό που έχει ξεπεράσει το 45% και τις ποσότητες του LNG να φθάνουν στο 49%, αναπτύσσοντας την τελευταία 2ετία αυτή την δραστηριότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Η ίδια η Μυτιληναίος κάνει χρήση σημαντικών ποσοτήτων για τα δικά της εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής που δουλεύουν με φυσικό αέριο.
Σημειώνεται ότι η λειτουργία  του CCGT που αναμένεται από το 2022 και είναι η πλέον σύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου της Ευρώπης, θα απαιτήσει επιπλέον κατανάλωση από τον ίδιο τον Όμιλο.
Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αυτή δίνει την δυνατότητα για μακροπρόθεσμες ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές προμήθειας για την Μυτιληναίος, η οποία αποκτά και μια προνομιακή σχέση με τον κορυφαίο Ρώσο προμηθευτή Gazprom.
Εδραιώνεται έτσι σε ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου της αγοράς αυτή και ανεβάζει ψηλά τον πήχυ του ανταγωνισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης