Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση ηλεκτρικού αεροσκάφους στην Ουάσινγκτον

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση ηλεκτρικού αεροσκάφους στην Ουάσινγκτον
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην ηλεκτροκίνηση των αεροπλάνων

Η πρώτη πτήση ηλεκτρικού εμπορικού αεροσκάφους είναι γεγονός. Το Cessna 208B Grand Caravan απογειώθηκε από ένα αεροδρόμιο στη λίμνη Moses, Ουάσιγκτον, την Πέμπτη και χρησιμοποίησε έναν ηλεκτροκινητήρα 750 ίππων, που αναπτύχθηκε από μια εταιρεία με έδρα το Redmond με την επωνυμία magniX. Οι εργασίες για τη μετατροπή του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκαν από την magniX και μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται AeroTEC.

Σύμφωνα με το CNBC και τις δηλώσεις της CEO της magniX, Roei Ganzarski, «η πρώτη πτήση του eCaravan είναι ένα ακόμη βήμα στο δρόμο για τη λειτουργία των αεροσκαφών με μηδενικές εκπομπές, από και προς μικρότερα αεροδρόμια. Αυτά τα ηλεκτρικά εμπορικά αεροσκάφη θα επιτρέψουν την προσφορά υπηρεσιών πτήσης ατόμων και πακέτων με τρόπο που δεν ήταν δυνατό στο παρελθόν».

Το ποσοστό του άνθρακα

Σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο για τις καθαρές μεταφορές, «η εμπορική αεροπορία αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα». Για τον τομέα των μεταφορών στο σύνολό του, αντιπροσωπεύει περίπου το 12% όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Σε μια προσπάθεια μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αεροπορίας, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η KLM, χρησιμοποίησαν βιοκαύσιμα για να τροφοδοτήσουν τα αεροπλάνα τους. Τα τελευταία χρόνια είδαμε επίσης μια σειρά από καινοτόμα αεροσκάφη ολοκληρωμένα ταξίδια.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το 2018, ένα μη επανδρωμένο ηλιακό αεροσκάφος από τον ευρωπαϊκό γίγαντα αεροδιαστημικής Airbus ολοκλήρωσε μια παρθενική πτήση διάρκειας 25 ημερών, 23 ωρών και 57 λεπτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης