Φυσικό Αέριο

Καμία αναπροσαρμογή στον σχεδιασμό της Ρωσίας για την κατασκευή του Nord Stream 2

Καμία αναπροσαρμογή στον σχεδιασμό της Ρωσίας για την κατασκευή του Nord Stream 2
Tο έργο είναι μια επένδυση αξίας περίπου δέκα δισεκ. ευρώ που συγχρηματοδοτούν εξ ημισείας από τη μια η Gazprom και από την άλλη πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες

Η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 προς την Ευρώπη θα ολοκληρωθεί, δήλωσε το Κρεμλίνο την Πέμπτη εν μέσω απειλών πρόσθετων κυρώσεων κατά του έργου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δύο γερουσιαστές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 εάν η Μόσχα ολοκληρώσει την τοποθέτηση σωλήνων.
Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει ο Αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξη του την Τρίτη (26/5) στην εφημερίδα Handelsblatt, με τις οποίες επιβεβαίωνε την πρόθεση της Ουάσιγκτον να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε σχέση με την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι η Μόσχα θεωρεί τις κυρώσεις ως αθέμιτο ανταγωνισμό και ενέργειες που είναι αντιφατικές με το διεθνές δίκαιο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι μια επένδυση αξίας περίπου δέκα δισεκ. ευρώ που συγχρηματοδοτούν εξ ημισείας από τη μια η Gazprom και από την άλλη πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες (ÖMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper και Shell). Οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη και καταγγελίες για την επέμβαση της Ουάσινγκτον στη χάραξη ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης