Δοκιμές στο Ηράκλειο Κρήτης πλωτής πλατφόρμας ηλεκτροπαραγωγής από ήλιο, αέρα και κύματα - Βίντεο

Δοκιμές στο Ηράκλειο Κρήτης πλωτής πλατφόρμας ηλεκτροπαραγωγής από ήλιο, αέρα και κύματα - Βίντεο
Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ανθεκτική, και παράλληλα ανταγωνιστική οικονομικά, θαλάσσια πλατφόρμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ

Σε δοκιμαστική λειτουργία θα θέσει αυτό το καλοκαίρι την υβριδική της πλωτή πλατφόρμα στον λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου Κρήτης, η γερμανική SINN Power, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε  κατασκευαστικούς φορείς φωτοβολταϊκών πάνελ να επιδείξουν τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βαυαρικής εταιρείας, η πλατφόρμα είναι καινοτόμα και πρωτοποριακή, καθώς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συνδυάζονται ταυτόχρονα η αιολική, η φωτοβολταϊκή και η κυματική ενέργεια.
Παράλληλα, η ίδια η εταιρεία δραστηριοποιείται στον εν λόγω τομέα από το 2015, εμπορευόμενη εξοπλισμό που έχει αναπτύξει η ίδια  για την αξιοποίηση της κυματικής ενέργειας καθώς και άλλων μορφών ΑΠΕ. Μεταξύ άλλων, η SINN Power έχει κατασκευάσει συστήματα για την αποθήκευση, συστήματα κυματικής ενέργειας και γεννήτριες υψηλής τεχνολογίας.

Βασιζόμενη σε πολυετείς έρευνες, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά ανθεκτική, και παράλληλα ανταγωνιστική οικονομικά, θαλάσσια πλατφόρμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον άνεμο, τον ήλιο και τα κύματα.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της SINN Power, Dr-Ing. Philipp Sinn κάνει αναφορά στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία, «αναπτύσσοντας ναυτιλιακές τεχνολογίες που επιτρέπουν ευελιξία και μεγάλη ποικιλία εφαρμογών».
Η πλωτή πλατφόρμα «μπορεί να παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια σε νησιωτικά θέρετρα και να συμβάλει στην εφαρμογή της τεχνολογίας των υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε παγκόσμια κλίμακα»

Οι εξαντλητικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι η πλατφόρμα αντέχει σε κύματα έως 6 μέτρων. Διαθέτει «μια προσαρμόσιμη ενεργειακή λύση χρησιμοποιώντας κύματα, μικρούς ανέμους και φωτοβολταϊκά σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθήκες οποιασδήποτε τοποθεσίας και σε ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με άλλες αποδεδειγμένες τεχνολογίες. Αποτελεί μια λύση-κλειδί για τους επενδυτές που αναπτύσσουν ενεργειακά έργα παγκοσμίως, δεδομένου ότι κατέχει δεδομένου ότι έχει εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος.

www.worldenergynews.gr

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης