Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κρεμλίνο: Ρωσία και Σ. Αραβία συμφώνησαν περαιτέρω συντονισμό για τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου

Κρεμλίνο: Ρωσία και Σ. Αραβία συμφώνησαν περαιτέρω συντονισμό για τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου
Tηλεφωνική επικοινωνία Putin με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Σαουδάραβα πρίγκιπας Mohammed bin Salman συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας για περαιτέρω «στενό συντονισμό» σχετικά με τους περιορισμούς στην παραγωγή πετρελαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την Τετάρτη, μόλις δύο εβδομάδες πριν από μια διαδικτυακή διάσκεψη πετρελαίου.

Ανέφερε επίσης ότι και οι δύο σημείωσαν τη σημασία των κοινών προσπαθειών που αποσκοπούν στην επίτευξη των συμφωνιών εντός του ΟΠΕΚ + τον Απρίλιο σχετικά με την συγκράτηση της παραγωγής πετρελαίου.

«Συμφωνήθηκε περαιτέρω στενή συνεργασία σε αυτό το θέμα μέσω των υπουργείων ενέργειας», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Μάιο και τον Ιούνιο για να αντιμετωπίσουν την υποτονική αγορά πετρελαίου, η οποία επλήγη από την υπερπαραγωγή και πανδημία κορωνοϊού.

Η ομάδα του ΟΠΕΚ + πρόκειται να πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνάντηση τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου για να συζητήσει την περαιτέρω πολιτική τους.

Σύμφωνα με την τρέχουσα συμφωνία, οι περιορισμοί παραγωγής θα πρέπει να μειωθούν από τον Ιούλιο. Διάφορες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν συζητήσεις για το εάν θα συνεχιστεί το τρέχον επίπεδο περικοπών παραγωγής από τον Ιούλιο και μετά.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης