Ηλεκτρισμός

K. Χατζηδάκης: Έρχεται πρόγραμμα κρατικών επιδοτήσεων για την ηλεκτροκίνηση

K. Χατζηδάκης: Έρχεται πρόγραμμα κρατικών επιδοτήσεων για την ηλεκτροκίνηση
Την ερχόμενη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις

Για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Σήμερα».

Ο υπουργός υπογράμμισε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα ακριβή νούμερα της προώθησης της ηλεκτροκίνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα προχωρήσουμε στην ανακοίνωση των μέτρων με νούμερα, μόλις ολοκληρωθούν οι ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις. Αυτή την ώρα προχωρούμε μπροστά. Θεωρώ πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε αναλυτικές ανακοινώσεις που θα αφορούν τα αυτοκίνητα, τα ποδήλατα και τα σκούτερς. Θα υπάρξει ένα πρόγραμμα κρατικών επιδοτήσεων. Εξήγησε ότι σε κάθε περίπτωση η επιδότηση δεν θα είναι κλιμακωτή προκειμένου να υπάρχει κοινωνικό πρόσημο. Όσον αφορά τα δίτροχα με βάση την τιμή αγοράς, η επιδότηση θα είναι πιο συμφέρουσα».

Όσον αφορά τις υποδομές για το δίκτυο των ποδηλάτων και την ασφάλεια των οδηγών, είπε ότι: «Περάσαμε ήδη μια ρύθμιση για να φτιαχτούν προσωρινοί ποδηλατόδρομοι και ειδικά λόγω του κορωνοϊού, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, ενδέχεται και σήμερα να βγει ένας Οδηγός που θα δοθεί στους Δήμους για να προχωρήσουν οι κατασκευές αυτών των ποδηλατόδρομων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης