Ενέργεια

Macron: Κοινοπραξία Renault, PSA και Total για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Macron: Κοινοπραξία Renault, PSA και Total για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Στήριξη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με 8 δισ. ευρώ
Η Renault θα συνεργασθεί με την PSA και την ενεργειακή εταιρεία Total σε μια αποκλειστικά γαλλική κοινοπραξία παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, δήλωσε την Τρίτη 26/5/2020 ο Πρόεδρος Emmanuel Macron.

Μιλώντας μετά από επίσκεψη σε εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων της Valeo, ο Macron δήλωσε ότι στοχεύει να καταστήσει τη Γαλλία τον κορυφαίο παραγωγό καθαρών οχημάτων στην Ευρώπη και παρουσίασε ένα σχέδιο χρηματοοικονομικής στήριξης αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη βιομηχανία.

«Το κράτος θα συμβάλει με βοήθεια ύψους λίγο πάνω από 8 δισεκ. στον τομέα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. Ο στόχος είναι η Γαλλία να γίνει η κορυφαία παραγωγός καθαρών οχημάτων στην Ευρώπη και η κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ετησίως μέσα σε διάστημα μικρότερο των 5 ετών.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, η Γαλλία θα αυξήσει στα 7.000 ευρώ, από 6.000 που είναι σήμερα, την επιδότηση προς τα νοικοκυριά που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Μακρόν επισήμανε ωστόσο ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να μεταφέρουν την παραγωγή τους από τις άλλες χώρες στη Γαλλία.

Όσον αφορά το κρατικό δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, δεν θα υπογραφεί μέχρις ότου η διοίκηση της εταιρείας και τα συνδικάτα ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους για το μέλλον των εργοστασίων στη Γαλλία και τις θέσεις εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης