Νέο είδος μπαταρίας λανσάρει στην Κίνα για το Model 3 η Tesla - Το κέρδος της συνεργασίας με την CALT

Νέο είδος μπαταρίας λανσάρει στην Κίνα για το Model 3 η Tesla - Το κέρδος της συνεργασίας με την CALT
H συγκεκριμένη μπαταρία θα βελτιωθεί περαιτέρω ως προς το κόστος, τη χωρητικότητα και την ενεργειακή πυκνότητα και θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα σε αγορές εκτός Κίνας συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής

Η Tesla πρόκειται να λανσάρει μια μπαταρία δυνατότητας εκατομμυρίων μιλίων φέτος ή στις αρχές του 2021 στην Κίνα για το Model 3 και αυτή αποτελεί μόνο μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εισαγωγή μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλού κόστους. Στόχος είναι οι τιμές του ηλεκτρικού οχήματος να είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές των συμβατικών αυτοκινήτων.

H συγκεκριμένη μπαταρία αποτελεί μόνο ένα μέρος της στρατηγικής του Elon Musk να καταστήσει την Tesla μια εταιρεία ενέργειας. Μετά την αρχική της διάθεση στην Κίνα για το Model 3 η συγκεκριμένη μπαταρία θα βελτιωθεί περαιτέρω ως προς το κόστος, τη χωρητικότητα και την ενεργειακή πυκνότητα και θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα σε αγορές εκτός Κίνας συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής σύμφωνα και με το Reuters. 

Νωρίτερα φέτος, το Reuters, ανέφερε ότι η Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με την κινεζική CALT για τη δημιουργία μπαταριών χωρίς να χρησιμοποιεί το κοβάλτιο για τα κινεζικά οχήματα. Το κοβάλτιο είναι ένα από τα πιο ακριβά μέταλλα για μπαταρίες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Τον Μάρτιο, η Tesla σημείωσε ρεκόρ στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα παρά την πανδημία κοραναϊού, η οποία προκάλεσε πτώση 40,8% στις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην κλειδωμένη χώρα. Ο κατασκευαστής EV πούλησε 10.160 αυτοκίνητα στην Κίνα τον Μάρτιο, από μόλις 3.900 τον προηγούμενο μήνα.

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr