Αντιδρούν οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πατρών στην άρνηση του Δήμου για το φυσικό αέριο

Αντιδρούν οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πατρών στην άρνηση του Δήμου για το φυσικό αέριο
Ανακοίνωση του Συνδέσμου επιχειρήσεων για την απόρριψη υπογραφής από τον Δήμο του Σύμφωνου Συνεργασίας για την άφιξη του αερίου στη Δυτική Ελλάδα
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ) για την επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Πατρέων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, απορρίπτοντας τη συμμετοχή του στο Σύμφωνο Συνεργασίας για την άφιξη του αερίου στη Δυτική Ελλάδα.

Ο ΣΕΒΙΠΑ σημειώνει πως αγωνίζεται να κάνει ευνοϊκότερες τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας αυτών των εργαζομένων, με το να συμβάλλει ενεργά στην έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή.

«Στην προσπάθεια αυτή, θα θέλαμε συμπαραστάτη το Δήμο Πατρέων, και όχι πηγή άρνησης, προβλημάτων και εμποδίων, στη βάση μιας στείρας ιδεολογικής αντιπαράθεσης, που απορρίπτει κάθε εγχείρημα ουσιαστικής αναβάθμισης της πόλης και της περιοχής μας, όπως πχ στο θέμα του τρένου, του φυσικού αερίου, του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, κ.ά.», προσθέτει.

Αναφορά του Δήμου Πατρέων στον ΣΕΒΙΠΑ

Αφορμή για την ανακοίνωση αποτελεί η αναφορά της δημοτικής αρχής στον Σύνδεσμο, η οποία σημείωνε μεταξύ άλλων στην επιστολή της πως δεν προτίθεται να καταθέσει τα χρήματα του πατραϊκού λαού στην κατασκευή υποδομών, οι οποίες (όπως δείχνουν εκτός των άλλων η περίπτωση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΣΕ κτλ), θα δοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε επιχειρηματικούς ομίλους, που θα κερδοσκοπούν πάνω στις ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας.

«Αυτό φαίνεται και με βάση το ποιοι είναι οι "συμβαλλόμενοι" στην εν λόγω σύμβαση, οι οποίοι αναλαμβάνουν κατά κύριο λόγο την "υποστήριξη" του εγχειρήματος, όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Πελοποννήσου, ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, συν μία σειρά Ανώνυμες Εταιρείες», προσέθετε ο Δήμος Πατρέων.

Αναλυτικά η επιστολή του Συνδέσμου:

«Ο ΣΕΒΙΠΑ με έκπληξη πληροφορήθηκε το περιεχόμενο επιστολής του Δημάρχου Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αρνείται να υπογράψει το Σύμφωνο Συνεργασίας, για την παροχή φυσικού αερίου.

Επειδή στην επιστολή αυτή, αναφέρεται πως, ένας από τους λόγους άρνησης της Δημοτικής Αρχής να συμμετάσχει σε αυτό το σημαντικό για την περιοχή μας εγχείρημα, είναι ότι, μεταξύ των συμβαλλόμενων στην εν λόγω σύμβαση, είναι και ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, συν μία σειρά Ανώνυμες Εταιρείες, θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ως προς το σκέλος της επιστολής, όπου γίνεται αναφορά στον ΣΕΒΙΠΑ, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε την Δημοτική Αρχή της Πάτρας, ότι, στη ΒΙΠΕ Πατρών, βρίσκονται εγκατεστημένες και λειτουργούν, περίπου 100 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, που απασχολούν μερικές χιλιάδες εργαζόμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων, είναι δημότες Πάτρας ή κατοικούν σε αυτήν.

Απολαμβάνουν δε, υψηλών μισθολογικών δικαιωμάτων και παροχών, που τους δίνουν τη δυνατότητα να έχουν μια αξιοπρεπέστατη ζωή, σε συνθήκες ικανοποιητικές, σε σύγκριση με πολλούς άλλους κλάδους της οικονομίας.

Ο ΣΕΒΙΠΑ αγωνίζεται να κάνει ευνοϊκότερες τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και τις συνθήκες εργασίας αυτών των εργαζομένων, με το να συμβάλλει ενεργά στην έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

Στην προσπάθεια αυτή, θα θέλαμε συμπαραστάτη το Δήμο Πατρέων, και όχι πηγή άρνησης, προβλημάτων και εμποδίων, στη βάση μιας στείρας ιδεολογικής αντιπαράθεσης, που απορρίπτει κάθε εγχείρημα ουσιαστικής αναβάθμισης της πόλης και της περιοχής μας, όπως πχ στο θέμα του τρένου, του φυσικού αερίου, του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, κ.ά.»


www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr