Περιβάλλον

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας: Κανείς δεν είναι ανώτερος από την ίδια τη φύση!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας: Κανείς δεν είναι ανώτερος από την ίδια τη φύση!
Η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη επέμβαση στη φύση όμως προκαλεί την καταστροφική απώλεια της βιοποικιλότητας επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας και περισσότερο από ποτέ πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η σχέση μας με τη φύση έχει διαταραχθεί, και χάσαμε τη σύνδεση μας με τον φυσικό κόσμο αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

"Πρέπει να κατανοήσουμε ότι είμαστε ένα κομμάτι της φύσης και δεν μπορούμε να επιβιώσουμε ξέχωρα από αυτήν. Με αποκορύφωμα την τεράστια κρίση του κορονοϊού πρέπει να αντιληφθούμε, περισσότερο από ποτέ, ότι δεν υπερτερούμε της φύσης.

Η βιοποικιλότητα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ όλων των οργανισμών στη γη, όπου σε ένα αλληλεξαρτημένο οικοσύστημα όλα τα είδη έχουν το ρόλο τους.

Η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη επέμβαση στη φύση όμως προκαλεί την καταστροφική απώλεια της βιοποικιλότητας, καθώς μετατρέπει τα δάση, τους υγροτόπους, τα λιβάδια και άλλα οικοσυστήματα σε χώρους πολύμορφης εντατικής εκμετάλλευσης.
Έκθεση της Διακυβερνητικής Πλατφόρμας Επιστήμης-Πολιτικής για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστημάτων προειδοποίησε ότι έως και ένα εκατομμύριο φυτικά και ζωικά είδη αντιμετωπίζουν εξαφάνιση λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων!

Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε. Οι μελλοντικές γενιές κινδυνεύουν, εκτός αν ληφθούν επείγουσες δράσεις για την αναστροφή της απώλειας φυτών, εντόμων και άλλων πλασμάτων από τα οποία εξαρτάται η ανθρωπότητα, το φαγητό και το νερό της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις υιοθέτησε μια στρατηγική για τη βιοποικιλότητα με την οποία δεσμεύεται να προστατεύσει το 30% της γης και των θαλασσών της ΕΕ, να μειωθεί η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων κατά 50 %, να φυτευτούν 3 δισεκατομμύρια δέντρα, που βοηθούν στην επιβίωση των επικονιαστών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ χαιρετίζουμε την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ακόμη πιο φιλόδοξους και νομικά δεσμευτικούς στόχους".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης