Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3,5% θα απαιτηθεί για να υπάρξουν αντίμετρα εκτιμούν στις Βρυξέλλες

Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3,5% θα απαιτηθεί για να υπάρξουν αντίμετρα εκτιμούν στις Βρυξέλλες
Οι πιστωτές με ομογενοποιημένη γραμμή σε σχέση με την Ελλάδα
Το μήνυμα του Regling ειδικά προς την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο.
Δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και των άλλων πιστωτών σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα τους επόμενους 18 μήνες.
Σύμφωνα πάντως με πηγή των Βρυξελλών τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν θα ισχύσουν από το 2019, θα απαιτήσουν όμως πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο του 3,5% για μπορούν να υπάρξουν τα όποια αντίμετρα,τα οποία θα πρέπει να συμφωνηθούν στη νέα διαπραγμάτευση.
Αυτό δήλωσε ο K. Regling μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό Υπουργό Οικονομικών, Luis de Guindos, ο οποίος θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, σε περίπτωση που ο J. Dijsselbloem δεν είναι Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας μετά τις προσεχείς εκλογές στα μέσα Μαρτίου.
Το μήνυμα του Regling ειδικά προς την Ελλάδα είναι ξεκάθαρο.
ΔΝΤ, ΕΕ, ESM και ΕΚΤ έχουν ξεκάθαρα κοινή γραμμή για τα μέτρα που πρέπει να υλοποιήσει και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα.
Ο Regling επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει η έννοια δανειστές και ΔΝΤ αλλά μια ενιαία στρατηγική ως προς το ελληνικό πρόβλημα.
Προφανώς οι δηλώσεις αυτές βοηθούν σημαντικά και τον Schaeuble τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ και αποδυναμώνουν την επιχειρηματολογία ότι "η Γερμανία θέλει μονίμως το κακό της Ελλάδος"
Πηγη: Βαnkingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης