Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Aνανεώθηκε η θητεία του Igor Sechin στην θέση του CEO της Rosneft

Aνανεώθηκε η θητεία του Igor Sechin στην θέση του CEO της Rosneft
Η Rosneft, στην οποία η BP κατέχει μερίδιο 19,75%, σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις επενδύσεις κατά περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 21%, φέτος λόγω του παγκόσμιου συμφώνου

Νέα πενταετή ανανέωση της θητείας του Igor Sechin στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Rosneft, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, ο Sechin βρίσκεται στο τιμόνι της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου από το 2012. Η νέα ανανέωσή του έρχεται σε μια κομβική περίοδο λόγω της πανδημίας του COVID-19.
Παράλληλα, θεωρείται αρκετά πετυχημένος για το έργο του στην εταιρεία, η οποία κατέστη εξαιτίας του μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο είδος της παγκοσμίως.

Ζημία 2,1 δισ δολαρίων για την Rosneft στο πρώτο τρίμηνο

H εταιρεία αναμένει πτώση κατά 10% στην παραγωγή πετρελαίου το 2020 μετά από καθαρή απώλεια 2,1 δισ. δολάρια) το πρώτο τρίμηνο λόγω του  κορωνοϊού και του ασθενέστερου ρουβλίου.
Η Rosneft, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της συνολικής εξόρυξης πετρελαίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε  επίσης ότι μείωσε την παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου τους πρώτους τρεις μήνες του έτους κατά 2,2% από την προηγούμενη περίοδο σε 4,64 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) λόγω ενός παγκόσμιου συμφώνου για τον περιορισμό της παραγωγής.
Η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου έχει πληγεί από τις αδύναμες τιμές του πετρελαίου, οι οποίες μειώθηκαν κατά περίπου τα δύο τρίτα τον Ιανουάριο-Μάρτιο λόγω της έλλειψης προσφοράς και της οικονομικής επιρροής από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της εξάπλωσης του ιού και της υπερπαραγωγής ο ΟΠΕΚ +, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αυξήσει τις συνδυασμένες περικοπές παραγωγής πετρελαίου σε σχεδόν 10 εκατομμύρια bpd, ή 10% της παγκόσμιας ζήτησης τον Μάιο -Ιούνιος.
Η Rosneft, στην οποία η BP κατέχει μερίδιο 19,75%, σχεδιάζει επίσης να μειώσει τις επενδύσεις κατά περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 21%, φέτος λόγω του παγκόσμιου συμφώνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης