Διεθνή

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το Ιράν υποθάλπει τον τρόμο ακόμα και εν μέσω πανδημίας

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Το Ιράν υποθάλπει τον τρόμο ακόμα και εν μέσω πανδημίας
Το Ιράν, μαύρο πρόβατο για το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα στη Μέση Ανατολή
«Το Ιράν συνεχίζει να «υποθάλπει τον τρόμο» παρά την κρίση του νέου κορωνοϊού που πλήττει τον πληθυσμό του», δήλωσε Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Mike Pompeo, κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ.
«Ακόμη και στη διάρκεια αυτής της πανδημίας, οι Ιρανοί χρησιμοποιούν τους πόρους του καθεστώτος των αγιατολάχ για να υποθάλψουν τον τρόμο σε όλο τον κόσμο κι αυτό, ενώ ο ιρανικός λαός υποφέρει πάρα πολύ, κάτι που λέει πολλά για την ψυχή αυτών που διοικούν τη χώρα», τόνισε ο Pompeo σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.
Το Ιράν, μαύρο πρόβατο για το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα στη Μέση Ανατολή, με περισσότερα από 110.000 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μαζί με τη λιβανική Χεζμπολάχ, έναν άλλον εχθρό του εβραϊκού κράτους, η Τεχεράνη συνδράμει στρατιωτικά το συριακό καθεστώς του Bashar al Assad, στον πόλεμό του εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών.
Όμως, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τουλάχιστον έξι πλήγματα φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία εναντίον φιλοϊρανικών στόχων στη Συρία, κάτι που προκάλεσε μια δημόσια αντιπαράθεση για τη μείωση ή την παραμονή ιρανικού προσωπικού στη Συρία.
Το Ιράν δεν «σταμάτησε ούτε λεπτό τα σχέδια και τις βίαιες ενέργειές του εναντίον των Αμερικανών, των Ισραηλινών και όλων των άλλων στην περιοχή», δήλωσε σήμερα ο Νetanyahu, λέγοντας ότι θέλει «να καταπολεμήσει και να αντιμετωπίσει» τις «επιθέσεις του Ιράν στη Συρία» και αλλού.
Το Ιράν επανέλαβε την Κυριακή ότι είναι έτοιμο να ανταλλάξει κρατούμενους με τις Ηνωμένες Πολιτείες «χωρίς προαπαιτούμενους όρους», παρά τις ακραίες εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, λέγοντας ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ουάσινγκτον.
Χωρίς να διαψεύδει το ενδεχόμενο συνομιλιών για τους κρατουμένους, ο Pompeo ευχαρίστησε την Ελβετία για τον «σταθερό και εποικοδομητικό ρόλο της ως δύναμη που προστατεύει» τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης