Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Erdogan: Η Τουρκία θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε τεράστιο φράγμα στον Τίγρη την επόμενη εβδομάδα

Erdogan: Η Τουρκία θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε τεράστιο φράγμα στον Τίγρη την επόμενη εβδομάδα
Το φράγμα Ilisu θα παράγει 1.200 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας
Η Τουρκία θα ξεκινήσει την πρώτη τουρμπίνα στο φράγμα Ilisu στη νοτιοανατολική Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος Tayyip Erdogan τη Δευτέρα 11/5/2020 μετά από εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

"Θα ξεκινήσουμε να λειτουργούμε μία από τις έξι τουρμπίνες του Ilisu Dam, ένα από τα μεγαλύτερα έργα άρδευσης και ενέργειας στη χώρα μας, στις 19 Μαΐου", δήλωσε ο Erdogan σε ομιλία του στο κοινό.

Το φράγμα, το οποίο εγκρίθηκε από την τουρκική κυβέρνηση το 1997 για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την περιοχή, ξεριζώνει περίπου 80.000 ανθρώπους από 199 χωριά και έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρχές του γειτονικού Ιράκ, οι οποίοι φοβούνται τον αντίκτυπο στην παροχή νερού από τον ποταμό Τίγρη.

Μετά από χρόνια αποτυχιών και καθυστερήσεων, η Τουρκία άρχισε να γεμίζει το φράγμα τον Ιούλιο. Ακτιβιστές που έχουν κάνει εκστρατεία εναντίον του έργου ζήτησαν να αδειάσει το φράγμα επικαλούμενο περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προβλήματα.

Το φράγμα Ilisu θα παράγει 1.200 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, καθιστώντας το τέταρτο μεγαλύτερο φράγμα της Τουρκίας όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης