Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους ώστε να διασφαλίσουν την παγκόσμια σταθερότητα

Putin: ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους ώστε να διασφαλίσουν την παγκόσμια σταθερότητα
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία μπροούν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους προκειμένου να διασφαλίσουν την παγκόσμια σταθερότητα, διατύπωσε σήμερα (8/5) ο πρόεδρος της δεύτερης, Vladimir Putin, στον απόηχο της 75ης επετείου για την Ημέρα Νίκης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων», εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και της κρίσης που επικρατεί στην αγορά ενέργειας.
«Ακολουθώντας τις παραδόσεις της συνεργασίας που καθορίστηκαν στα χρόνια του πολέμου, και ενεργώντας με βάση την Ημέρα Νίκης, οι χώρες μας μπορούν να κάνουν περισσότερα προκειμένου να διασφαλίσουμε την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα», πρόσθεσε ο Vladimiri Putin.
Χθες (7/5) ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, όπου οι δύο ηγέτες συζήτησαν συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί τόσο σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού όσο και σε σχέση με την αγορά ενέργειας, μετά και τις περικοπές που σημειώθηκαν στην παραγωγή πετρελαίου των δύο χωρών.
«Τονίστηκε η ιστορική σημασία των συμμαχικών σχέσεων που έδεσαν τους λαούς μας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μας επέτρεψαν να νικήσουμε τον κοινό εχθρό», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία.
Παράλληλα, η ανακοίνωση ανέφερε ότι «ακολουθώντας αυτές τις παραδόσεις, η Ρωσία και οι ΗΠΑ μπορούν να επιτύχουν πολλά περισσότερα στην επίλυση έντονων προβλημάτων της σύγχρονης εποχής, όπως είναι η στρατηγική σταθερότητα, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, η διευθέτηση των περιφερειακών συγκρούσεων και η καταπολέμηση των επιδημιών».
Σηεμιώνεται ότι αυτή ήταν η έκτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών το 2020, ενώ σε τρεις εξ' αυτών συμμετείχε και η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης