Διεθνή

Θετικά μηνύματα για το εμπόριο - Επικοινωνία ΗΠΑ και Κίνας για την εφαρμογή της «Φάσης 1»

Θετικά μηνύματα για το εμπόριο - Επικοινωνία ΗΠΑ και Κίνας για την εφαρμογή της «Φάσης 1»
Τα δύο μέρη εκτιμούν ότι «έχει γίνει πρόοδος ενόψει της δημιουργίας των δημόσιων υποδομών που είναι απαραίτητες για την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας»
Θετικά είναι τα μηνύματα από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών συζήτησαν τη «φάση 1» τηςεμπορικής συμφωνίας σήμερα και το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι συμφώνησαν να βελτιωθεί το κλίμα για την εφαρμογή της.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι «παρά την εξελισσόμενη παγκόσμια υγειονομική κρίση, οι δύο χώρες θα εφαρμόσουν πλήρως και εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας», ανέφεραν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, του Αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR).
Τα δύο μέρη εκτιμούν ότι «έχει γίνει πρόοδος ενόψει της δημιουργίας των δημόσιων υποδομών που είναι απαραίτητες για την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι δύο πρωτεύουσες δηλώνουν έτοιμες να «κάνουν το παν για να δημιουργηθεί ευνοϊκή ατμόσφαιρα για την εφαρμογή της προκαταρκτικής οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας τους για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων», υπερθεμάτισε από τη δική του πλευρά το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης