Πετρέλαιο

Συμμετοχή της Qatar Petroleum σε υπεράκτια μπλοκ του Μεξικού

Συμμετοχή της Qatar Petroleum σε υπεράκτια μπλοκ του Μεξικού
Κάθε μία από τις συμφωνίες εκκίνησης υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές ρυθμίσεις και άλλες εγκρίσεις από τους υφιστάμενους συνεργάτες της Total και την κυβέρνηση του Μεξικού

Τρεις συμφωνίες με την Total υπέγραψε η κρατική εταιρεία Qatar Petroleum (QP) του Κατάρ, για να αποκτήσει περίπου το 30% των συμμετοχών της γαλλικής εταιρείας στα μπλοκ 15, 33 και 34 στη λεκάνη Campeche του Μεξικού.
Η συνολική καλυμμένη περιοχή είναι περίπου 2.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε βάθη νερού που κυμαίνονται από περίπου 10 μέτρα έως 1.100 μέτρα.
Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη περίσταση, ο πουργός Ενεργειακών Υποθέσεων, Saad Sherida Al-Kaabi, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της QP, ανέφεραν ότι οι συμφωνίες θα επεκτείνουν περαιτέρω το αποτύπωμα του Κατάρ στο Μεξικό.
Ο Al-Kaabi σημείωσε επίσης ότι αυτή η επιχείρηση θα συμβάλει στην επίτευξη της διεθνούς στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, με τη Λατινική Αμερική ως βασικό τομέα στο διεθνές χαρτοφυλάκιο της Ντόχα. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε περαιτέρω με την Total, τους άλλους συνεργάτες μας σε αυτά τα μπλοκ και την κυβέρνηση του Μεξικού» πρόσθεσε.
Κάθε μία από τις συμφωνίες εκκίνησης υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές ρυθμίσεις και άλλες εγκρίσεις από τους υφιστάμενους συνεργάτες της Total και την κυβέρνηση του Μεξικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης