Τελευταία Νέα

Κόστος 56 εκατ. ευρώ στην κερδοφορία της Siemens Gamesa λόγω του κορωνοϊού το α΄τρίμηνο

Κόστος 56 εκατ. ευρώ στην κερδοφορία της Siemens Gamesa λόγω του κορωνοϊού το α΄τρίμηνο
Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 8% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανεμογεννητριών στον κόσμο, η Siemens Gamesa, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η πανδημία COVID-19 είχε άμεσο αντίκτυπο 56 εκατομμυρίων ευρώ στην κερδοφορία της εταιρείας μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2020.
«Αυτή η περίπλοκη κατάσταση ενέτεινε περαιτέρω τις προκλήσεις στην χερσαία επιχείρηση, κυρίως στην ινδική αγορά και στην εκτέλεση έργων στη Βόρεια Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.
Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 8% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, σε 2.204 εκατομμύρια ευρώ, επηρεασμένα από τις χαμηλότερες πωλήσεις των ανεμογεννητριών.

Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν υγιείς

Η Siemens Gamesa παραμένει υγιής με την εταιρεία να σημειώνει αύξηση κατά 21% στις ετήσιες παραγγελίες της. Μάλιστα, η εταιρεία είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου χάρη στη γεωγραφική διαφοροποίηση και την ηγετική της θέση στην τεχνολογία.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της συνολικής χωρητικότητας που έχουν εγκατασταθεί έως το 2040, με σταθερό επίπεδο εγκαταστάσεων κατά μέσο όρο 57 GW ετησίως.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa, Markus Tacke υπογράμμισε ότι: «Βιώνουμε μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο που άλλαξε τη ζωή μας σε λίγες μόνο εβδομάδες. Η Siemens Gamesa θεωρεί ότι η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρέπει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη για να προχωρήσει προς ένα μοντέλο βιώσιμης ενέργειας που δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας. Είναι στα χέρια μας να αποφύγουμε μια άλλη κρίση: την κλιματική».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης