Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Κίνα: Στο επίκεντρο η ηλεκτροκίνηση και μετά την πανδημία του κορωνοιού

Κίνα: Στο επίκεντρο η ηλεκτροκίνηση και μετά την πανδημία του κορωνοιού
Μια πρόκληση για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα ήταν η ποιότητα

Συνεχίζει να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Κίνα ο σχεδιασμός της ηλεκτροκίνησης παρά την πανδημία του κορωνοιού, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC.
Mάλιστα, οι τοπικές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν πολιτικές τόνωσης με στόχο τα αυτοκίνητα, ιδίως τα νέα ενεργειακά οχήματα. Η υποδομή φόρτισης μπαταρίας - που αναφέρεται συχνά ως λόγος για την μη αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου - έλαβε ένεση 2,7 δισεκατομμυρίων γιουάν. Επίσης, ο τομέας αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των λιανικών πωλήσεων της Κίνας και το ένα έκτο των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το 2018 που συνέταξε το Υπουργείο Εμπορίου.
Η Κίνα στοχεύει επίσης να αυξήσει το μερίδιο των νέων ενεργειακών οχημάτων στην αγορά σε ένα τέταρτο τα επόμενα πέντε χρόνια, από μόλις 5% πέρυσι, επεσήμανε ο Jing Yang, στέλεχος της Fitch Ratings στη Σαγκάη.

Σκληρό πρώτο τρίμηνο

Καθώς η Κίνα πολεμούσε το Covid-19 τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η παραγωγή νέων ενεργειακών οχημάτων μειώθηκε κατά 60,2% από πριν από ένα χρόνο σε 105.000, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 56,4% σε 114.000 οχήματα, αποκάλυψε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής.
Οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 42,4% σε 3,672 εκατομμύρια οχήματα, ανέφερε το υπουργείο.

Η πρόκληση

Μια πρόκληση για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα ήταν η ποιότητα. Οι νεοσύστατες εταιρείες και οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτοκινήτων πλημμύρισαν τον κλάδο σε μια προσπάθεια να επωφεληθούν από κρατικές επιδοτήσεις, με αποτέλεσμα να προκύψουν αρκετά οχήματα και φθηνά μοντέλα με πολλά προβλήματα.
Φέτος, ορισμένοι αναμένουν από τις επιχειρήσεις που επέζησαν να παράγουν οχήματα που είναι πιο ελκυστικά για τους καταναλωτές.
Όμως αυτοί οι νεοεισερχόμενοι, ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο, θα πρέπει να ανταγωνιστούν με την Tesla. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Elon Musk έχει ήδη ξεκινήσει την παράδοση οχημάτων που κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη και οι πωλήσεις της Κίνας έφτασαν στο ρεκόρ των 10.160 το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανικής ένωσης που ανέφερε το Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης