Επικαιρότητα

Πέτσας: Στις 18:00 αύριο 28/4 ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων

Πέτσας: Στις 18:00 αύριο 28/4 ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων
Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες από τους αρμόδιους υπουργούς ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στις 18:00 αύριο Τρίτη 28/4 θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από τα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ο κ.Πέτσας είπε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο και οι αρμόδιοι υπουργοί στη συνέχεια θα το εξειδικεύσουν.
«Σκοπός των μέτρων ήταν να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, όχι να μείνουμε για πάντα μέσα στο σπίτι, αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω» τόνισε ο κ.Πέτσας αναφέροντας πως «με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα θα γίνει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα»
«Το σχέδιο θα ανακοινωθεί αύριο στις 18:00 από τον πρωθυπουργό, λεπτομέρειες θα εξειδικευτούν στη συνέχεια από τους αρμόδιους υπουργούς.
Τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν μεταξύ τους χρονικά, ώστε να αξιολογείται η αποτελεσματικότητα.
Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανικής και οι επιχειρήσεις υγιεινής, ενώ στη συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και αμέσως μετά τα καταστήματα εστίασης.
Ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία, από τα πρώτα στάδια» είπε ο κ.Πέτσας, τονίζοντας ότι  «οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων»
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως οι εορτασμοί της φετινής Πρωτομαγιάς μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ενώ είπε πως αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 27/4 η καταβολή επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους.
Όπως είπε, έως σήμερα έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα περισσότεροι από 73.000 μακροχρόνια άνεργοι, τόνισε ότι η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 3 Μαϊου ενώ υπογράμμισε πως το ποσό των 600 ευρώ θα πιστωθεί στους επιστήμονες έως την ερχόμενη Πέμπτη 30/4.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης