Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Platts : Κάτω από 2 δολ. ανά mmBtu υποχώρησε για πρώτη φορά η τιμή του JKM LNG

tags :
Platts : Κάτω από 2 δολ. ανά mmBtu υποχώρησε για πρώτη φορά η τιμή του JKM LNG

Η τιμή υποχώρησε σε χαμηλό ρεκόρ των 1,938 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu)

 

Η τιμή Ιαπωνίας-Κορέας-Marker (JKM) για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) που εκτιμήθηκε από την S&P Global Platts έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ των 1,938 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) την Πέμπτη 23.4.2020, σύμφωνα με το Platts.

Είναι η πρώτη φορά που η τιμή έχει πέσει κάτω από 2 $ ανά mmBtu.

Η πτώση σημαίνει ότι η τιμή JKM είναι σχεδόν σχεδόν ισοδύναμη με την τιμή του φυσικού αερίου Henry Hub στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποθαρρύνοντας τις παραδόσεις φορτίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ασία, καθώς η πανδημία κορωνοϊού μειώνει την παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου σε μια ήδη πολύ υπερπληρωμένη αγορά.

«Ο κύριος μοχλός της πτώσης των τιμών την περασμένη εβδομάδα ήταν ένα κύμα προσφορών για παράδοση Μαΐου και Ιουνίου. Αυτό έχει πλημμυρίσει περαιτέρω μια ήδη πλήρη spot αγορά », δήλωσε ο Ciaran Roe, επικεφαλής της τιμολόγησης LNG στην S&P Global Platts, προσθέτοντας ότι η JKM έφτασε σε ένα νέο χαμηλό κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βρετανική σύμβαση φυσικού αερίου μειώθηκε κάτω από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Henry Hub για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, με την τιμή παράδοσης LNG στην Ευρώπη επίσης να είναι χαμηλότερη από την τιμή του φυσικού αερίου των ΗΠΑ.

Οι αγοραστές στην Ασία και την Ευρώπη ακύρωσαν τη φόρτωση περίπου 20 φορτίων LNG τον Ιούνιο, σύμφωνα με εμπορικές πηγές αυτή την εβδομάδα.

«Ενώ κάποια προμήθεια μπορεί να αποσυρθεί από την αγορά μέσω ακυρώσεων φορτίου στις ΗΠΑ για φόρτωση τον Ιούνιο, αυτό θα βοηθούσε μόνο στην εξισορρόπηση της αγοράς της Βόρειας Ασίας για παραδόσεις Ιουλίου», δήλωσε η Roe.

Η τιμή JKM γίνεται όλο και περισσότερο το σημείο αναφοράς για τα ασιατικά spot cargoes. Η τιμή αξιολογήθηκε για παράδοση τον Ιούνιο την Πέμπτη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης