Ηλεκτρισμός

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας υποχωρούν καθώς αυξάνεται η γερμανική αιολική παραγωγή

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας υποχωρούν καθώς αυξάνεται η γερμανική αιολική παραγωγή
Υποχώρηση της ζήτησης στη Γαλλία

Οι ευρωπαϊκές άμεσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για παράδοση κατά τη διάρκεια της ημέρας μειώθηκαν στην αγορά χονδρικής τη Δευτέρα 20.4.2020, υπό την πίεση της πρόβλεψης για αύξηση της γερμανικής παραγωγής αιολικής ενέργειας, ενώ η ζήτηση θα μειωθεί στη Γαλλία.

Η τιμή εξωχρηματιστηριακής ισχύος της Γερμανίας για την Τρίτη ήταν 4,5 ευρώ (4,88 $) megawatt/ ώρα (MWh) έως τις 1115 GMT, μειωμένη κατά 60,8% σε σύγκριση με την τιμή που πληρώθηκε την Παρασκευή για παράδοση τη Δευτέρα.

Η ισοδύναμη τιμή στη Γαλλία διαπραγματεύθηκε στα 7,5 ευρώ / MWh, μειωμένη κατά 16,6% από την τιμή που πληρώθηκε την Παρασκευή για παράδοση τη Δευτέρα.

Η παραγωγή ενέργειας από τις γερμανικές ανεμογεννήτριες προβλέπεται να αυξηθεί κατά 5,1 gigawatts (GW) την Τρίτη στα 31,4 GW, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.

Η γαλλική παραγωγή αιολικής ενέργειας αναμένεται να υποχωρήσει 810 μεγαβάτ (MW) την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η διαθεσιμότητα της γαλλικής πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε κατά 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 65,2% της εγκατεστημένης χωρητικότητας σε σύγκριση με το επίπεδο της Παρασκευής.

Τέσσερις αντιδραστήρες που αντιστοιχούν σε 2,4 gigawatts της διαθέσιμης χωρητικότητας ήταν εκτός σύνδεσης το σαββατοκύριακο και η επανεκκίνηση τους θα επανεκτιμηθεί εάν το απαιτούν οι οικονομικές συνθήκες, ανέφερε η γαλλική εταιρεία δικτύου RTE.

Οι διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία δεν μπορούν να παραβιάσουν συμβάσεις για την αγορά πυρηνικής ενέργειας από την EDF σε προκαθορισμένες τιμές, αποφάσισε το Σάββατο το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας , αφού ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι το ξέσπασμα του κορωνοϊού άλλαξε ουσιαστικά την κατάσταση.

Η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί στη Γερμανία την Τρίτη κατά 1,4 GW στα 63,3 GW.

Στη Γαλλία, η ζήτηση αναμένεται να σημειώσει πτώση κατά 370 MW στα 41,9 GW κατά την ίδια περίοδο.

Ο καιρός αναμένεται εποχικά ήπιος καιρός για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας έως την Κυριακή, όταν οι θερμοκρασίες αναμένεται να μειωθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της RTE.

Στην καμπύλη της εβδομάδας, οι γερμανικές τιμές ισχύος για παράδοση την επόμενη εβδομάδα αυξήθηκαν 5,6% στα 19 ευρώ / MWh. Οι τιμές της Γαλλίας για παράδοση την επόμενη εβδομάδα αυξήθηκαν 13% στα 14,75 ευρώ / MWh.

Περαιτέρω κατά τη διάρκεια της καμπύλης, το συμβόλαιο της Γερμανίας Cal ‘21 διαπραγματεύθηκε 0,7% χαμηλότερα στα 39,20 ευρώ, ακολουθώντας τις πτώσεις των τιμών του άνθρακα και του πετρελαίου.

Το ισοδύναμο συμβόλαιο της Γαλλίας στο επόμενο έτος αποκλίνει, ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 44,5 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι άμεσες βρετανικές τιμές χονδρικής φυσικού αερίου μειώθηκαν καθώς η ισχυρή παραγωγή από τα αιολικά πάρκα μείωσε τη ζήτηση φυσικού αερίου.
Τα ευρωπαϊκά δικαιώματα εκπομπής CO2 με λήξη τον Δεκέμβριο του 2020 μειώθηκαν 1,8% στα 21,4 ευρώ τον τόνο.

Ο σκληρός άνθρακας για παράδοση στη Βόρεια Ευρώπη το 2021 παρέμεινε στα 55,3 $ το τόνο την Παρασκευή.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, με το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης αμερικαικού αργού να φθάνει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999, υποβαθμισμένο από ανησυχίες ότι η αποθήκευση αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα είναι σύντομα πλήρης, ενώ οι εταιρείες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τα χειρότερα τριμηνιαία κέρδη μετά την οικονομική κρίση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης