Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Dan Brouillette: Οι τιμές πετρελαίου έχουν πιάσει πάτο - Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί

Dan Brouillette: Οι τιμές πετρελαίου έχουν πιάσει πάτο - Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο Brouillette αναγνώρισε ότι ο Trump ενεργούσε «επιθετικά» για να πιέσει τους Σαουδάραβες και τους Ρώσους να αλλάξουν πορεία

Όλο και φθίνουν οι τιμές του πετρελαίου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η συμφωνία του ΟΠΕΚ επετεύχθη για να αντισταθμιστεί η παλίρροια που δημιούργησε ο κορωνοϊός. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Dan Brouillette στο CNBC.
«Αναλογιστείτε τι θα συνέβαινε εάν δεν γινόταν περικοπή 10 εκατ. βαρελιών ημερησίως (bpd). Ίσως έχουμε πιάσει πάτο αυτή τη στιγμή. Η συμφωνία και οι συνομιλίες της G20 στοχεύουν στον μετριασμό αυτής της συνθήκης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Σύμφωνα με τη Rystad Energy, πρώτο θύμα της πτώσης των τιμών ήταν οι ΗΠΑ και η βιομηχανία του σχιστόλιθου. Έως 240.000 θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το πετρέλαιο στις ΗΠΑ θα χαθούν. Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές πώλησης πετρελαίου και αύξησε την παραγωγή αφού η Ρωσία αρνήθηκε να συμμετάσχει στο σχέδιό της για περαιτέρω μείωση της παραγωγής και αύξηση των τιμών στις αρχές Μαρτίου. Με τις δύο χώρες να αντιστρέφουν την πορεία για την πετρελαϊκή πολιτική προκειμένου να επιδιώξουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως στόχος αυτών των «χτυπημάτων» είναι οι ΗΠΑ.

«Είναι σημαντικό που αποτρέψαμε ένα μονοψήφιο νούμερο στις τιμές πετρελαίου» ανέφερε ο κ. Brouillette, εκφράζοντας στην συνέχεια την αισιοδοξία του λέγοντας ότι: «Μόλις φτάσουμε στην άλλη πλευρά του προβλήματος, θα επανέλθουμε πιο δυνατοί από ποτέ. Ωστόσο, υπάρχουν σίγουρα παίκτες στη βιομηχανία σχιστόλιθου που έχουν μεγάλη δύναμη και ίσως μερικοί από αυτούς δεν θα επιβιώσουν από αυτό το πανδημικό γεγονός».

Η στάση του Trump

Ο Brouillette αναγνώρισε ότι ο Trump ενεργούσε «επιθετικά» για να πιέσει τους Σαουδάραβες και τους Ρώσους να αλλάξουν πορεία, προσθέτοντας ότι μπορεί να ενεργήσει ακόμη πιο επιθετικά εάν το απαιτεί η κατάσταση.

Το κεφάλαιο «αποθήκευση»

Ο Brouillette πρόσθεσε ότι «θα ήθελε να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να δει αν θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε την ικανότητα αποθήκευσης των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ και να το καταστήσουμε πιο διαθέσιμο για την αποθήκευση της εγχώριας βιομηχανίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης