Ηλεκτρισμός

Δεν «πτοήθηκαν» από τον κορωνοϊό οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στην Κίνα

Δεν «πτοήθηκαν» από τον κορωνοϊό οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στην Κίνα
Ο Μάρτιος σηματοδοτεί τον 21ο μήνα συνεχόμενης πτώσης, με τις πωλήσεις αυτοκινήτου συνολικά να υποχωρούν στα 1,43 εκατ. οχήματα από τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους

Ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων πέτυχε η Tesla τον Μάρτιο στην Κίνα παρά την γενικότερη πτώση των πωλήσεων κατά 41% στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.
Σύμφωνα με στοιχεία της Κίνας Εταιρείας Επιβατικών Οχημάτων (CPCA), η Tesla πούλησε 10.160 οχήματα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, παρά το γεγονός ότι οι συνολικές κινεζικές πωλήσεις οχημάτων μειώθηκαν κατά 40,8% ετησίως, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα τον Μάρτιο αυξήθηκαν από 3.900 πωλήσεις οχημάτων το Φεβρουάριο και από 2.620 οχήματα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της CPCA που ανέφερε το Reuters. Το πρόσφατα λειτουργικό εργοστάσιο Shanghai Tigla Gigafactory της Tesla έκλεισε προσωρινά για μερικές εβδομάδες από τα τέλη Ιανουαρίου έως και τον Φεβρουάριο, λόγω της προσωρινής διακοπής της βιομηχανικής παραγωγής από την κυβέρνηση, εξαιτίας της επιδημίας κοροναϊού. Το Gigafactory επανέλαβε την παραγωγή τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα βυθίστηκαν κατά 43,3% τον Μάρτιο, σε έναν βραδύτερο ρυθμό πτώσης έναντι του προηγουμένου μήνα, εξαιτίας της επίπτωσης από την επιδημία του κορονοϊού στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Οι πωλήσεις Φεβρουαρίου – Μαρτίου στην Κίνα

Οι πωλήσεις αυτοκινήτου τον Φεβρουάριο στην Κίνα είχαν υποχωρήσει 79% καθώς η πανδημία επέφερε μείωση της ζήτησης.
Ο Μάρτιος σηματοδοτεί τον 21ο μήνα συνεχόμενης πτώσης, με τις πωλήσεις αυτοκινήτου συνολικά να υποχωρούν στα 1,43 εκατ. οχήματα από τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης