Τελευταία Νέα

Από τις ΑΠΕ προήλθε το 50% ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας στις 11/4 - Αναλυτικό γράφημα

Από τις ΑΠΕ προήλθε το 50% ηλεκτρικής ενέργειας της Αυστραλίας στις 11/4 - Αναλυτικό γράφημα
Στόχος είναι το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ ως το 2030

«Γεύση» από το 2030 πήρε το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της Αυστραλίας το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια του οποίου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάλυψαν σχεδόν το ήμισυ της ημερήσιας ζήτησης ρεύματος.

Πρόκειται για την 11η Απριλίου, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το OpenNEM.org.au, το 50% προήλθε από τις ΑΠΕ για περίπου χρονική διάρκεια 30 λεπτών. Αναφορικά με το μερίδιο της κάθε μορφής ενέργειας έχει ως εξής: 22,5% από την ηλιακή, 17,7% από την αιολική, 2,2% από τα υδροηλεκτρικά.

Η υπόλοιπη Αυστραλία

Από τα μεμονωμένα κράτη, η Νότια Αυστραλία έκανε το καλύτερο με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμβάλλοντας κατά 108% στην τοπική ζήτηση, εξάγοντας το πλεόνασμά της στην Βικτώρια. Το κράτος αυτό, με τη σειρά του, παρήγαγε 56% και εξήγαγε πλεονάζουσα παραγωγή σε Τασμανία και NSW.
Η ΝΝΟ (New Norcia Station) και η Κουίνσλαντ, παραδοσιακά οι πολιτείες που εξαρτώνται περισσότερο από τον άνθρακα, παράγουν το 40% της τοπικής ζήτησης μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στόχος τέλος είναι το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ ως το 2030, έτσι ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι του Παρισιού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης