Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πάνω από 700 μονάδες κέρδισε ο Dow - Άνοδος 6,7% για τον S & P 500 energy sector

tags :
Wall Street: Πάνω από 700 μονάδες κέρδισε ο Dow - Άνοδος 6,7% για τον S & P 500 energy sector
Ο S & P 500 ενισχύθηκε 3,41% στις 2749,98 μονάδες
Με ἀνοδο έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη 8.3.2020 μετά την αποχώρηση του γερουσιαστή Bernie Sanders από τον προεδρικό αγώνα, ανακουφίζοντας κάποιες από τις πολιτικές ανησυχίες της Wall Street εν μέσω της οικονομικής κρίσης που προήλθε από τον κορωνοϊό.
Παράλληλα οι Δημοκρατιικοί ζήτησαν νέο πακέτο τουλάχιστον 500 δισ και με παρέμβαση - συνέντευξη στο Bloomberg του πρώην υπουργού Oικονομικώνν Jack Lew.
Η πορεία των κρουσμάτων έχει δημιουργήσει αισιοδοξία στο επιτελείο Trump και στον βασικό του σύμβουλο επί των υγειονομικών τον Fauci, ο οποίος εκτιμά ότι αρχίζει να διαφαίνεται φάση αποκλιμάκωσης, στοιχείο που επιβεβειαώνεται από την σταθεροποίηση των στα κρουσμάτων στην Ν.Υόρκη.
Παρά ταύτα το επιτελείο συστήνει συντηριτική αποκλιμάκωση, γιατί μπορεί λόγω της πύκνωσης των κοινωνικών επαφών και πάλι ο Coronavirus να επανακάμψει σε δεύτερο γύρο.
Όμως ο Τrump, όπως διαρρέουν τα μεγάλα οικονομικά μέσα, ετοιμάζει τώρα την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία θα γίνει σταδιακά καθώς και το δύετρο πακέτο για τις υποδομές.Αυτοί είναι οι άξονες που κινούν τώρα την αγορά.

Ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 779 μονάδες ή 3,44% και έκλεισε στις 23433,57 μονάδες.
Ο S & P 500 ενισχύθηκε 3,41% στις 2749,98 μονάδες.
Ο S & P 500 energy sector ενισχύθηκε 6,7% στις 262,46 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 2,5% στις 8090,90 μονάδες.


Ορισμένες από τις προτάσεις πολιτικής της Sanders, συμπεριλαμβανομένου του Medicare for All, έθεσαν ανησυχίες μεταξύ πολλών ιδιοκτητών επιχειρήσεων και επενδυτών που φοβούνταν ότι οι φόροι θα ανέβαιναν υπό την προεδρία του. Τα νέα της Τετάρτης φέρνουν τον πρώην αντιπρόεδρο Jo Biden - ο οποίος θεωρείται από την Wall Street ως υποψήφιος περισσότερο φιλικός προς την αγορά - πιο κοντά στο χρίσμα των δημοκρατικών.

"Η έξοδος του Sanders απομακρύνει τον κίνδυνο από ορισμένες από τις πολιτικές του, θέτει αμέσως έμφαση στον Biden εναντίον του Trump", δήλωσε ο Ed Mills, στρατηγικός στρατηγικής της Ουάσιγκτον στον Raymond James. "Οι πολιτικές του Biden θα τεθούν σε νέο έλεγχο τώρα που είναι ο υποψήφιος, αλλά η αλήθεια είναι ότι η αγορά θα κοιτάξει προς την Ουάσινγκτον περισσότερο για να βοηθήσει την οικονομία και ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας ταιριάζει με την πλατφόρμα του".

Το πετρέλαιο

Σημαντική άνοδο σημειώνει το πετρέλαιο εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης του ΟΠΕΚ+ αύριο Πέμπτη 8.3.2020. Περί τις 23:05 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν 11,6% στα 26,3 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε άνοδο 5,7% στα 33,70 δολάρια το βαρέλι.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης