Διεθνή

Trump: Έχουν γίνει τεστ σε 1,67 εκατ πολίτες, έρχεται εβδομάδα Περλ Χάρμπορ - Ανοδικά 3% τα futures της Wall

tags :
Trump: Έχουν γίνει τεστ σε 1,67 εκατ πολίτες, έρχεται εβδομάδα Περλ Χάρμπορ - Ανοδικά 3% τα futures της Wall
Εντείνει τις προσπάθειες τον επιτελείο του Αμερικανού προέδρου για να θέσει υπό έλεγχο τον Κορωνοϊό
Στην διενέργεια τεστ σε 1,670, 000 Αμερικανούς πολίτες αναφέρθηκε ο πρόεδρος Trump, που επανέλαβε τις προειδοποιήσεις ότι οι δύο εβδομάδες που διανύουμε θα είναι οι χειρότερες, δηλαδή η κορύφωση της κρίσης του Κορωνοϊού για τις ΗΠΑ.
Το γενικό μήνυμα του κυβερητικού επιτελείου είναι ότι η εβδομάδα που έρχεται μπορεί να παρομοιαστεί με τους Δίδυμους Πύργους ή το Περλ Χάρμπορ.
Αισιοδοξία από την άλλη πλευρά, προέρχεται από την καλύτερη εικόνα που παρουσίασε χθες η Nέα Υόρκη.
Η αμερικανική κυβέρνηση μετά την αρχική αμηχανία έχει κινητοποιηθεί και προς το παρόν οι απώλειες είναι χαμηλότερα από τις 10.000 με κρούσματα 337.000.
Προσπαθεί δε να εμφησύσει ηθικό στους πολίτες εξηγώντας ότι σύντομα οι καμπύλες θα αρχίσουν να δείχνουν αποκλιμάκωση.
Η επιτάχυνση της διανομής των αναπνευστήρων σε όλη την χώρα έχει αρχίσει να καλύπτει τα μεγάλα κενά που παρουσιάζονταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Trump κατά το press conference επανήλθε στο πακέτο των υποδομών σημειώνοντας, ότι προετοιμάζεται και ότι θα πρέπει να επιστρέψουν επενδύσεις για ανανέωση των υποδομών στο εσωτερικό, εκμεταλλευόμενη η οικονομία το ισχυρό δολάριο και τα μηδενικά επιτόκια.
Κριτικής σημασίας αποτελεί πάντα η Νέα Υόρκη όπου ο κυβερνήτης Andrew Cuomo πάιζει καθοριστικό ρόλο και πιέζει διαρκώς για ενίσχυση του ιατρικού υλικού, χθες Κυριακή 5/4 ο στρατός εγκατέστησε υπαίθριο νοοσοκομείο στη Νέα Υόρκη.
Ο Bill Gates προέβλεψε ότι αν συνεχισθεί το lockdown η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου.
Ο ίδιος ο Trump επανέλαβε τον βασικο του στόχο να επανέλθει η οικονομία σε μια κανονικοτητα και να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η χώρα.
Τα futures του S&P ξεκίνησαν ανοδικά στις 2520 μονάδες κατά 1,3% και στην συνέχεια κέρδισαν έδαφος στις 2540 μονάδες κατά 2% ενισχυόμενα και προς το 3%.
Αντίστοιχα ο DOW και αυτός κινήθηκε ανοδικά στις 21.420 μονάδες στο +2%.
Παράλληλα ο NIKKEI στις 18.191 μονάδες στο +2% και ο ASX (Αυστραλία) στο + 3% στις 5221 μονάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης