Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Δεν αποκλείεται η διάσωση των ενεργειακών εταιριών από τη Fed - Τι ανέφερε ο Mnuchin

tags :
Δεν αποκλείεται η διάσωση των ενεργειακών εταιριών από τη Fed - Τι ανέφερε ο Mnuchin
Ο πρώτος κλάδος που επωφελείται από τα δάνεια της Fed είναι ο αμερικανικός ενεργειακός τομέας
Στο πλαίσιο του νόμου CARES έναντι του κορωνοϊού, και παράλληλα με το δημοσιονομικό πακέτο ύψους 2 τρισ. δολαρίων που προορίζεται να αναζωογονήσει την αμερικανική οικονομία, το Κογκρέσο θα διαθέσει 454 δισ. δολάρια για να βοηθήσει να χρηματοδοτήσει τα ειδικά προγράμματα δανεισμού από την Federal Reserve.
Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μέχρι και 4,540 τρισ. δολάρια σε νέα δάνεια (υποθέτοντας 10x μόχλευση για υψηλής αξίας περιουσιακά στοιχεία) πιθανώς προσανατολισμένη προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τώρα αποδεικνύεται ότι ο πρώτος κλάδος που επωφελείται από τα δάνεια της Fed είναι ο αμερικανικός ενεργειακός τομέας, ο οποίος, κατά την τελευταία δεκαετία, επωφελήθηκε έμμεσα από τη γενναιοδωρία της Fed με την έκδοση ομολόγων junk.
Και με την τιμή του πετρελαίου στα επίπεδα των 30 δολαρίων - εάν παραμείνει σε αυτό το επίπεδο - διασφαλίζει ότι δεν θα επιστραφούν ποτέ.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin δήλωσε ότι οι ενεργειακές εταιρείες που συμπιέζονται από τον πόλεμο των τιμών πετρελαίου μπορούν να στραφούν στις δανειοδοτικές διευκολύνσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για βοήθεια.
Όπως σημειώνει η Bloomberg, η οικονομική δέσμη για το οικονομικό μέγεθος των 2,2 τρισ. δολαρίων που αφορά τον κορωνοϊό εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ να παρέχει δάνεια και επιχορηγήσεις σε αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες σημαντικές για την εθνική ασφάλεια, ανέφερε ο Steven Mnuchin.
Άλλες εταιρείες πρέπει να στραφούν στη Fed, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί να εισφέρει 4 τρισ. δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ μέσω διαφόρων δανειοδοτικών μονάδων που έχουν εγκριθεί από το Κογκρέσο.
"Η προσδοκία μας είναι οι εταιρείες ενέργειας, όπως όλες οι άλλες εταιρείες μας, να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ευρείες πράξεις,.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης