Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πτώχευσε η Whiting Petroleum - Το πρώτο θύμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου στις ΗΠΑ

Πτώχευσε η Whiting Petroleum  - Το πρώτο θύμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου στις ΗΠΑ

Η εταιρεία είχε χρέος 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου

 

Η Whiting Petroleum Corp (WLL.N) ανακοίνωσε την Τετάρτη 1.4.2020 ότι υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο κεφάλαιο 11 για χρεοκοπία το πρώτο μεγάλο θύμα της ελεύθερης πτώσης των τιμών αργού σε 20 δολάρια το βαρέλι τον τελευταίο μήνα.

Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους καθώς η οικονομική επιβάρυνση της πανδημίας του κορωνοϊού και ένας πόλεμος τιμών πετρελαίου μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας οδήγησαν σε πτώση των τιμών αργού κατά 50% από τις αρχές Μαρτίου.

Η Whiting ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει με ορισμένους από τους πιστωτές της να μειώσουν το χρέος της κατά περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της ανταλλαγής   για το 97% των νέων μετοχών στην αναδιοργανωμένη εταιρεία. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα κατέχουν το 3% της εταιρείας.

Η εταιρεία είχε χρέος 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου και περισσότερα από 585 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστότητα στον ισολογισμό της.

Η Whiting, η οποία αναμενόταν να παράγει περίπου 42 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου το 2020, επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τις δραστηριότητές του κανονικά χωρίς ουσιαστική αναστάτωση στους πωλητές, συνεργάτες ή υπαλλήλους της.

Επί του παρόντος, αναμένει ότι θα έχει επαρκή ρευστότητα για να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις κατά την αναδιάρθρωση, χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η Moelis & Company ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος της Whiting, ενώ η Alvarez & Marsal είναι ο σύμβουλος αναδιάρθρωσης.

Η PJT Partners ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος για τους πιστωτές


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης