Έκκληση της WindEurope στις ευρωπαϊκές χώρες για συνέχιση παραγωγής εξοπλισμού για αιολικά πάρκα

tags :
Έκκληση της WindEurope στις ευρωπαϊκές χώρες για συνέχιση παραγωγής εξοπλισμού για αιολικά πάρκα
Σύμφωνα με την Ένωση, λόγω του κορωνοϊού ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στις παραδόσεις ανταλλακτικών και εξαρτημάτων
Έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατέψουν τον κλάδο των αιολικών, που ήδη έχει πληγεί από την πανδημία του Covid-19, απηύθυνε η ευρωπαϊκή ένωση αιολικής ενέργειας WindEurope.

Πέρα από τις προβλέψεις για μείωση νέων εγκαταστάσεων αιολικών το 2020, εξ αιτίας της κρίσης, ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί σοβαρά τον κλάδο είναι η διακοπή ή περιστολή παραγωγής σε εργοστάσια που κατασκευάζουν εξαρτήματα και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό, κρίσιμο για τη συντήρηση ακόμα και των υφιστάμενων μονάδων. Τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών έχουν ως αποτέλεσμα πολλές μονάδες να υπολειτουργούν ή να έχουν αναστείλει τις εργασίες τους, ενώ ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στις παραδόσεις ανταλλακτικών, εξαρτημάτων ή ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό , η WindEurope με χθεσινή ανακοίνωσή της, ζητά από τις χώρες να αναγνωρίσουν τον ρόλο της αιολικής βιομηχανίας στην διασφάλιση του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συνέχιση της λειτουργίας και της συντήρησης των αιολικών πάρκων.

Παραγωγή βασικού εξοπλισμού

Έτσι, η Ένωση ζητά από τις κυβερνήσεις να επιτρέψουν τη συνέχιση της παραγωγής, ιδιαίτερα των εξαρτημάτων και του εξοπλισμού που είναι κρίσιμα για την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Έχει μεγάλη σημασία η αιολική βιομηχανία να μπορέσει να συνεχίσει την παραγωγή βασικού εξοπλισμού στα εργοστάσιά της, υπογραμμίζει η WindEurope.
Η αιολική ενέργεια καλύπτει περίπου το 15% του ηλεκτρισμού που καταναλώνουν οι χώρες της Ευρώπης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης