Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η INEOS θα κατασκευάσει το τρίτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο απολυμαντικών χεριών σε 10 ημέρες

Η INEOS θα κατασκευάσει το τρίτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο απολυμαντικών χεριών σε 10 ημέρες

Η νέα μονάδα θα κατασκευασθεί στη Γαλλία ενώ ξεκίνησε η παραγωγή σε Βρετανία και Γερμανία

 

Η INEOS μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής πετροχημικών, χημικών και προϊόντων πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη 31.3.2020 ότι θα κατασκευάσει μονάδα απολυμαντικών για τα χέρια στη Γαλλία σε 10 ημέρες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού ελλείμματος ενώ άρχισε την παραγωγή στα νέα εργοστάσια σε Βρετανία και Γερμανία νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει εργοστάσια στη Βρετανία και τη Γερμανία για την προμήθεια νοσοκομείων, σχολείων, χώρων εργασίας, φαρμακείων και σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων το καθένα θα παράγει 1 εκατομμύριο απολυμαντικά το μήνα.

Η INEOS ανακοίνωσε ότι τα εργοστάσιά της στη βορειοανατολική Αγγλία και τη Γερμανία έχουν ήδη ξεκινήσει, πριν 10 ημέρες , προσθέτοντας ότι ξεκίνησε την δωρεάν παροχή απολυμαντικών στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS).

"Είναι όλο και πιο εμφανές ότι η επαφή μεταξύ των χεριών και του στόματος είναι μια σημαντική αιτία της μόλυνσης του Coronavirus", δήλωσε ο Jim Ratcliffe, ιδρυτής και πρόεδρος της INEOS.

Η INEOS παράγει τις δύο πρώτες ύλες που χρειάζονται για απολυμαντικά, ισοπροπυλική αλκοόλη και αιθανόλη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης