Χρηματιστήριο & Αγορές

Κίνα: Πτώση -38,3% κατέγραψαν τα βιομηχανικά κέρδη, σε ετήσια βάση, το δίμηνο Ιανουαρίο-Φεβρουαρίου 2020

tags :
Κίνα: Πτώση -38,3% κατέγραψαν τα βιομηχανικά κέρδη, σε ετήσια βάση, το δίμηνο Ιανουαρίο-Φεβρουαρίου 2020
Η πτώση που σημειώθηκε στα βιομηχανικά κέρδη ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει ποτέ η Στατισική Υπηρεσία της Κίνας
«Βουτιά» κατέγραψαν τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων, σε ετήσια βάση, το πρώτο δίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (27/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω πτώσης στις τιμές παραγωγού και αύξησης των εξόδων.
Ειδικότερα, τα βιομηχανικά κέρδη υποχώρησαν κατά -38,3% σε σύγκριση με το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση κερδών που έχει καταγράψει ποτέ η Υπηρεσία.
Παράλληλα, η πτώση των κερδών για τις κρατικές επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο -32,9%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο -33,6%.
Οι εργοστασιακές τιμές για τους κλάδους οχημάτων, ηλεκτρικών μηχανημάτων και χημικών κατέγραψαν απώλειες οι οποίες κυμάνθηκαν μεταξύ του -66,4% και του -87%, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στα κέρδη τους.
Στον αντίποδα, άνοδος σημειώθηκε στα κέρδη για τις βιομηχανίες καπνού, διύλισης πετρελαίου, αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.
«Η έξαρση του κορωνοϊού έπληξε την παραγωγή και τη λειτουργία των βιομηχανικών επιχειρήσεων και τα κέρδη υποχώρησαν σημαντικά», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ο οικονομολόγος Zhang Weihua.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης