Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών της Equinor κατά 20% λόγω κορωνοϊού

tags :
Μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών της Equinor κατά 20% λόγω κορωνοϊού
Η εταιρεία σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα για να διασφαλίσει την ευρωστία τη

Νέο σχέδιο μείωσης κόστους έχει εκπονήσει η νορβηγική εταιρεία Equinor για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η εταιρεία ενημέρωσε σήμερα, πως θα εξοικονομήσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες στα 8,5 εκατομμύρια δολάρια από τα 10-11 που υπολόγιζε αρχικώς και προ coronavirus. Πρόκειται λοιπόν για μείωση της τάξεως του 20%. Επίσης, παρόμοια μείωση σημειώνεται και στις ερευνητικές της δραστηριότητες (σε 1 δις. δολ από το αρχικό 1,4).
Παράλληλα, αναστέλλονται οι γεωτρήσεις της μειώνοντας σημαντικά τις επενδύσεις για το 2020. Αυτές οι μειώσεις κόστους προστίθενται στην ήδη αναγγελθείσα αναστολή εξαγοράς στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς μετοχών μέχρι την επόμενη ειδοποίηση.
Η εταιρεία σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα για να διασφαλίσει την ευρωστία της.
Το 2014, η Equinor χρειαζόταν μια μέση τιμή πετρελαίου περίπου 100 δολαρίων ανά βαρέλι για να είναι ουδέτερη για τα οργανικά ρευστά διαθέσιμα πριν από την κατανομή κεφαλαίου.
Με τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα, η Equinor μπορεί να είναι ουδέτερη πριν από την κατανομή του κεφαλαίου το 2020 με μέση τιμή πετρελαίου περίπου 25 δολάρια ανά βαρέλι για το υπόλοιπο μέρος του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης