Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Το σχέδιο έκτακτης δράσης της Total για τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών του κορωνοϊού

tags :
Το σχέδιο έκτακτης δράσης της Total για τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών του κορωνοϊού
Ανασταλτικός παράγοντας ανάπτυξης το χαμηλό επίπεδο τιμών πετρελαίου

Νέο σχέδιο δράσης ετοιμάζεται να εφαρμόσει η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total, σε περίπτωση που διατηρηθούν στο επίπεδο των 30 δολ/βαρέλι οι τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθύνοντα Σύμβουλο Patrick Pouyanne.

Σε μήνυμα που έστειλε μέσω βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Pouyanne δήλωσε ότι γίνονται δράσεις για την καταπολέμηση τριών κρίσεων: η επιδημία κοροναϊού, η κατάρρευση των τιμών πετρελαίου λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης  παγκοσμίως, καθώς η προσφορά αναμένεται να αυξηθεί και η κλιματική αλλαγή.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι κρίσεις, η εταιρεία θα μειώσει το Capex κατά περισσότερο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο από 20%, μειώνοντας τις καθαρές επενδύσεις του 2020 σε λιγότερο από 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται μια αναθεώρηση των λειτουργικών εξόδων για το 2020 σε εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με τα 800 εκατομμύρια δολάρια, που είχαν ανακοινωθεί προ κορωνοϊού. Το δεύτερο βήμα είναι η αναστολή του προγράμματος εξαγοράς της εταιρείας που ανακοινώθηκε το 2020 με βάση τα $ 60 ανά βαρέλι, στα οποία η εταιρεία αγόρασε 550 εκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους δύο μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης