Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

xPartners: Έπειτα από μια δραματική ύφεση, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν ιστορική ανάκαμψη

tags :
xPartners: Έπειτα από μια δραματική ύφεση, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν ιστορική ανάκαμψη
Η Goldman Sachs αναμένει μείωση της ζήτησης στα 8 δις. bpd μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, με τις τιμές των ΗΠΑ να σημειώνουν τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο που έχει καταγραφεί. Οι επενδυτές απορρόφησαν σαφώς τα νέα της Fed και τα κυβερνητικά πρωτοφανή μέτρα στήριξης για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Επιπλέον, η Ρωσία δήλωσε ότι θα ήθελε να δει υψηλότερες τιμές και η κυβέρνηση Trump δηλώνει ότι μπορεί να παρέμβει στον πόλεμο για τις τιμές πετρελαίου μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Πρόσφατα, οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να μειώνονται εξαιτίας της συρρίκνωσης της ζήτησης που προκλήθηκε από την επιδημία του κορωνοϊού, η οποία σταδιακά χαρακτηρίστηκε ως πανδημία. Και ταυτόχρονα, ο πετρελαϊκός πόλεμος ξεκίνησε με το Ριάντ το οποίο προσέφερε φθηνό πετρέλαιο στις αγορές που είχαν ήδη πληγεί από το υποτιμημένο πετρέλαιο.
Η Goldman Sachs αναμένει μείωση της ζήτησης στα 8 δις. bpd μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Επιπλέον, η τράπεζα προβλέπει ότι η ζήτηση το 2020 θα μειωθεί στα 1,1 δις. bpd, γεγονός που θα αποτελούσε τη σημαντικότερη πτώση στην ιστορία.
Από την άλλη, οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου αποφάσισαν να διαθέσουν τρισεκατομμύρια δολάρια για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και να στηρίξουν τις οικονομίες τους. Ο Donald Trump εισήγαγε πακέτο κινήτρων ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για άμεση πληρωμή Αμερικανών πολιτών, αεροπορικών εταιρειών και άλλων τομέων.

Σύμφωνα με την xPartners, το μόνο που μπορούμε να ισχυριστούμε σήμερα με ασφάλεια για την αγορά πετρελαίου είναι η υψηλή αστάθεια της.
Μόνο όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις της αγοράς σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την πολιτική των παγκόσμιων δυνάμεων σε ημερήσια βάση, θα είναι νικητές του πολέμου του «μαύρου χρυσού».

Ιωάννης Δημητρίου Senior Analyst xPartners
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης