Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

O Mnuchin ( Υπ.Οικ ΗΠΑ) υπόσχεται 4 δισ από την FED - Η Morgan Stanley μιλά για ύφεση ως και 30% στο β τρίμηνο

O Mnuchin ( Υπ.Οικ ΗΠΑ) υπόσχεται 4 δισ από την FED - Η Morgan Stanley μιλά για ύφεση ως και 30% στο β τρίμηνο
Oι αντιρρήσεις των Δημοκρατικών για την κατεύθυνση του πακέτου Trump κατά 500 δισ στις επιχειρήσεις έχουν μπλοκάρει προς το παρόν την συμφωνία για να περάσει το νομοσχέδιο από την Γερουσία
To ποσόν των 4 τρισ υπόσχεται από την FED ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin για να υποστηρίξει την οικονομία με δάνεια για τις μικομεσαίες επιχειρήσεις το επόμενο τρίμηνο.
Την ίδια ώρα η Morgan Stanley προβλέπει ύφεση μέχρι 30% στο β τρίμηνο, ενώ ο Bullard από πλευράς FED μιλά για ανεργία που μπορεί να φτάσει το 30%.
Τα futures της Wall αφού χτύπησαν στα επίπεδα των 2170 μονάδων για τον S&P με απώλειες δηλαδή 5% limit down και αντίστοιχα για τον DOW στο -5% στις 18000 μονάδες, ισορροπούν στις 2200 μονάδες στο - 3,8%.
O NIKKEI σταθερός μετά το -5,7% στις 16.600 μονάδες και ο ASX Aυστραλία στο -6% στις 4490 μετά το -8%,ενώ η Κίνα κινείται με απώλειες 2,6%.
Αντίστοιχα στον τομέα του πετρελαίου το αργό χάνει 4,5% στα 21,5 δολ/βαρέλι και με πτωση 6% στα 25,34 δολ το brent.
Παράλληλα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για να περάσει η Γερουσία το πακέτο Trump που θα ξεπερνά τα 2 τρισ δολ.
Και αυτό γιατί οι Δημοκρατικοί διαφωνούν για τα 500 δισ δολ που οι Ρεπουμπλικάνοι κατευθύνουν για τις επιχειρήσεις και θέλουν τα ποσά να κατευθυνθούν στους εργαζόμενους.
O ίδιος ο Trump δήλωσε ότι αναμένει το πακέτο του να περάσει από το Κογκρέσσο.
Οι ΗΠΑ σε διάστημα 2 ημερών αύξησαν το πακέτο στήριξης από 2 σε 6 τρισεκ. δολάρια και χορηγούν επίσης 3.000 δολάρια από 1.000 δολάρια σε κάθε 4μελή οικογένεια
(upd7)Το 27% του ΑΕΠ θα δαπανήσουν οι ΗΠΑ ώστε να στηρίξουν με πακέτα στήριξης την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω κορωνοιού ενώ η Γερμανία θα δαπανήσει το 9% του ΑΕΠ.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις 21 Μαρτίου πρόγραμμα 2 τρισεκ. δολαρίων με 22 τρισεκ. ΑΕΠ συνεπάγεται περίπου 9% με 10%
Ωστόσο στις 22 Μαρτίου 2020 ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Mnuchin ανέφερε ότι η FED και η αμερικανική κυβέρνηση θα δαπανήσουν 4 τρισεκ. δολάρια για να χορηγήσουν επιχειρηματικά δάνεια, καθώς και επιταγή 4.000 δολαρίών ανά 4μελή οικογένεια.
Άρα τα δύο πακέτα στήριξης ανέρχεται στα 6 τρισεκ. δολάρια στις ΗΠΑ και αντιστοιχούν στο 27% του ΑΕΠ.
Οι ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την Federal Reserve, θα δανείσουν έως και 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοιού.
Πρόκειται για προγράμματα δανεισμού ευρείας βάσης...
Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το μετοχικό κεφάλαιο της Federal Reserve πρόσθεσε.
Θα δοθούν άνεια διατήρησης μικρών επιχειρήσεων.
Ο Steven Mnuchin δήλωσε ότι το σχέδιο θα βοηθήσει τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις επόμενες 90 έως 120 ημέρες.
www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης