Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Έκτακτη συνάντηση Merkel, Lagarde και Juncker για το ελληνικό πρόβλημα, στις 22/2 μετά το Eurogroup

Έκτακτη συνάντηση Merkel, Lagarde και Juncker για το ελληνικό πρόβλημα, στις 22/2 μετά το Eurogroup
Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης
Μετά το διαφαινόμενο ναύαγιο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου του 2017 -όπου όπως όλα δείχνουμν δεν θα βρεθεί λύση όσον αφορά στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος- οι συναντήσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου με τους Lagarde (επικεφαλής του ΔΝΤ) και Juncker (πρόεδρος της Κομισιόν) θεωρούνται ίδιατερα κρίσιμες.
Μάλιστα, το ραντεβού Merkel - Lagarde ανακοινώθηκε στον απόηχο του δημοσιεύματος της Die Welt σχετικά με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ωστόσο, δεδομένου του καταστατικού του ΔΝΤ -σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο δεν μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα διάσωσης χωρών με βιώσιμα χρέη- θεωρείται δεδομένο ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος με ενεργό όμως ρόλο.
Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, οι συναντήσεις της Merkel με την Christine Lagarde και Jean-Claude Juncker θα είναι ξεχωριστές και θα πραγματοποιηθούν στην καγκελαρία την προσεχή Τετάρτη (22/2/2017).
Επισημαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
«Έχουμε πει ξανά και ξανά ότι για εμάς η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε σήμερα (17/2/2017) η Friederike von Tiesenhausen, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η ίδια πρόσθεσε «έχουμε ήδη πει αυτή την εβδομάδα -υπάρχουν επίσης σχόλια από τις Βρυξέλλες σχετικά με αυτό- ότι υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των θεσμών».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Merkel χρειάζεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ ώστε να πείσει τους βουλευτές και ψηφοφόρους της σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης