Αναλύσεις

Spiegel: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισ ευρώ

tags :
Spiegel: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισ ευρώ
Με κεφάλαια μπαίνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα
«Το ΔΝΤ αναμένεται να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης μόνο με 5 δισ. ευρώ», αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel.
Οπως σημειώνει, «αρχικά το καλοκαίρι του 2015, όταν και συμφωνήθηκε το πακέτο διάσωσης είχε συζητηθεί το ποσό των 16 δισ. ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, μετά από μια μακρά διαμάχη το ΔΝΤ ζήτησε αντάλλαγμα για φρέσκο χρήμα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.
«Για αρκετό καιρό, το Ταμείο αρνούνταν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των 86 δισ. Ευρώ, διότι πίστευε πως μια μέγιστη αύξηση κατά 1,5% είναι ρεαλιστική», προσθέτει.
Υπογραμμίζει, δε, πως οι δανειστές ελπίζουν πώς οι επικείμενες εκλογές στην Ολλανδία και στη Γαλλία αναμένεται να ωθήσουν στην ταχύτερη έγκριση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να δυσκολέψουν την κατάσταση.


Πηγή: Spiegel: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με μόνο 5 δισ. ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/319906/spiegel-dnt-tha-symmetashei-sto-elliniko-programma-me-mono-5-dis-eyro#ixzz4YxOaJIT9

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης