Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

ΔΕΔΔΗΕ: Δυνατότητα προκαταβολής για τις διασυνδέσεις Τροιζηνία – Πόρος, Κεραμωτή – Θάσος, Πάρος – Αντίπαρος και Κόλπος Καλλονής Λέσβου

tags :
ΔΕΔΔΗΕ: Δυνατότητα προκαταβολής για τις διασυνδέσεις Τροιζηνία – Πόρος, Κεραμωτή – Θάσος, Πάρος – Αντίπαρος και Κόλπος Καλλονής Λέσβου
Σύμφωνα με τροποποίηση του Διαχειριστή στην προκήρυξη, η προκαταβολή μπορεί να ανέλθει μέχρι 10 % του συμβατικού τιμήματος
«Παράθυρο» για την είσπραξη προκαταβολής από τον ανάδοχο των τεσσάρων νησιωτικών διασυνδέσεων που δρομολογεί, άνοιξε ο ΔΕΔΔΗΕ με σχετική αλλαγή των όρων της προκήρυξης.

Με βάση την αρχική προκήρυξη, για την κατασκευή των ηλεκτρικών διασυνδέσεων Τροιζηνία – Πόρος, Κεραμωτή – Θάσος, Πάρος – Αντίπαρος και Κόλπος Καλλονής Λέσβου, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν θα χορηγούσε προκαταβολή στον ανάδοχο. Μία πρόβλεψη που πλέον αίρεται με τη συγκεκριμένη τροποποίηση των όρων της προκήρυξης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα είσπραξης προκαταβολής μέχρι του 10%του συμβατικού τιμήματος των έργων, έναντι εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.

Η εν λόγω τροποποίηση καθιστά αναμφισβήτητα πιο ελκυστικό τον διαγωνισμό, ο οποίος έχει πάρει διαδοχικές παρατάσεις από τις 29 Ιανουαρίου, που ήταν η αρχική διορία υποβολής προσφορών. Έτσι, πλέον η προθεσμία ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου.

Διασυνδέσεις συνολικού μήκους άνω των 16 χλμ.

Υπενθυμίζεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται σε 7,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο θα είναι 9 μήνες, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η πόντιση 2 υποβρύχιων καλωδίων τάσεως 20 kV, μόνωσης XLPE ανά διασύνδεση, στις διασυνδέσεις «Τροιζηνία – Πόρος» (μήκους 1,86 και 2,01 χλμ.) και «Κόλπος Καλλονής Λέσβου» (μήκους 2,7 χλμ. έκαστο).

Επίσης, ο ανάδοχος θα αναλάβει την πόντιση 1 υποβρύχιου καλωδίου τάσεως 20 kV, μόνωσης XLPE ανά διασύνδεση, στις διασυνδέσεις «Κεραμωτή – Θάσος» και «Πάρος – Αντίπαρος», μήκους 8,15 χλμ. και 1,68 χλμ. αντίστοιχα.

Όπως ορίζεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού, στο έργο περιλαμβάνεται η παραγωγή – προμήθεια των απαιτουμένων υποβρυχίων καλωδίων, καθώς και του συνόλου των απαιτουμένων υλικών και εξαρτημάτων, και η πραγματοποίηση του συνόλου των απαιτουμένων εργασιών, ώστε οι προαναφερόμενες υποβρύχιες διασυνδετικές γραμμές να παραδοθούν στον ΔΕΔΔΗΕ, έτοιμες προς χρήση.


Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης