Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Goldman: Μετρητά τώρα, ο S&P μπορεί να γράψει τις 2000, σε 6μήνες στις 2800, -5% το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο β' τρίμηνο.

tags :
Goldman: Μετρητά τώρα, ο S&P μπορεί να γράψει τις 2000, σε 6μήνες στις 2800, -5% το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο β' τρίμηνο.
H ώρα της ανάκαμψης δεν έχει ωριμάσει άμεσα αλλά σε 12 μήνες οι αποδόσειες θα είναι σημαντικές
Αυξημένη Θέση σε μετρητά συστήνει η Goldman καθώς εκτιμά ότι η επενδυτική διάθεση για τοποθετήσεις σε risky assets δεν υφίσταται ακόμα και εκτιμά ότι το β τρίμηνο του έτους η ύφεση στις ΗΠΑ θα είναι της τάξης του 5% και θα υπάρξει ανάκαμψη στο γ τρίμηνο της τάξης του 3% για να ανέλθει στο 4% στο δ τρίμηνο με προοπτικές ισχυρές για το 2021.
Για το σύνολο του 2020 με τα τρέχοντα δεδομένα ο ρυθμός θα ανέλθει μόλις στο 0,4%.
Η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι στο 1,25% για το 2020, σύμφωνα με τους οικονομολόγους του οίκου, θα απαιτηθούν ωστόσο καλύτερα νέα γύρω από τον Coronavirus ώστε να εδραιωθεί η ανάκαμψη στο β εξάμηνο.
Βραχυπρόθεσμα υπάρχει ρίσκο και ο S&P μπορεί να γράψει τις 2000 μονάδες.
Ήδη οι δείκτες του ρίσκου αποφορτίζονται σε βαθμό, που δύσκολο είναι, να μην έχουν θετικές αποδόσεις οι αγορές σε 12 μήνες, καθώς τα τρέχοντα επίπεδα δείχνουν ότι οι δείκτες αποφόρτισης του ρίσκου είναι σε ιστορικά χαμηλά, όπως συνέβη και στην διόρθωση των εταιριών του NASDAQ το 2001.
Η επανατιμολόγηση έχει ήδη λάβει χώρα αλλά η επόμενη φάση ακολουθείται από αρνητική πορεία αποτελεσμάτων άμεσα και τα ρίσκα παραμένουν στην καθοδική πλευρά.
Η ύφεση της Κίνας αναμένεται η πιο έντονη για μεγάλη οικονομία στην σύγχρονη ιστορία.
Τα μέτρα της FED έχουν ανακουφίσει στις χρηματοοικονομικές αγορές του δολαρίου, όμως δεν ενισχύουν τις επενδυτικές προοπτικές.
Χρειάζεται επεκτατικό δημοσιονομικό πακέτο.
Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν να κάνουν με ένα διπλο σοκ το τελευταίο διάστημα, τον Coronavirus και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Για τα commodities η ευρύτερη πρόβλεψη μιλά για πτώση της τάξης του 20% στο β τρίμηνο.
Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Goldman για το 2020 μιλούν για ανάκαμψη του S&P σε ένα εξάμηνο στις 2800 μονάδες και 3300 μονάδες στους 12 μήνες, καθώς και για ανάκαμψη του πετρελαίου από τα 20 δολ/βαρέλι στα 41 για αργό και 45 για brent.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης