Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΠΟΠΕΚ: Απρόσκοπτη η λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων - Να μειωθεί ο ΕΦΚ

ΠΟΠΕΚ: Απρόσκοπτη η λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων - Να μειωθεί ο ΕΦΚ
Οι αυξομειώσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου επηρεάζουν μόνον το 30% της τελικής τιμής των πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα
Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου ανέδειξε για άλλη μία φορά την ανισόρροπη  διαμόρφωση  των λιανικών τιμών στις αντλίες των πρατηρίων.
Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. επισημαίνει και τονίζει για πολλοστή φορά ότι ο ανταγωνισμός στα πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας λειτουργεί απόλυτα.  
Τα πρατήρια και όλη η αλυσίδα της αγοράς καυσίμων συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της αγοράς.
Δυστυχώς  όμως, οι αυξομειώσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου επηρεάζουν μόνον το 30% της τελικής τιμής των πετρελαιοειδών προϊόντων στην Ελλάδα, γιατί το υπόλοιπο 70% είναι  φόροι  αλλά και διάφορες άλλες επιβαρύνσεις, που παραμένουν σταθερές και δεν επηρεάζονται καθόλου από την διαμόρφωση των διεθνών τιμών.    
Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. επισημαίνει ότι αν η πτωτική πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και δεν μειωθεί ο Ε.Φ.Κ  στα  πετρελαιοειδή προϊόντα, τα πρατήρια Παροχής καυσίμων και Ενέργειας θα πρέπει να μετονομαστούν σε Πρατήρια είσπραξης φόρων και παροχής καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης