Ενέργεια

RWE: Αύξηση 40% στα κέρδη το 2019 – Προβλέψεις για περαιτέρω άνοδο το 2020

tags :
RWE: Αύξηση 40% στα κέρδη το 2019 – Προβλέψεις για περαιτέρω άνοδο το 2020
Τριπλασιάσθηκαν τα κέρδη από την μονάδα προμήθειας και εμπορίας
Ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας, RWE, δήλωσε ότι στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση του κέρδους το 2020 μετά την άνοδο των εσόδων κατά 40% την προηγούμενη χρονιά, με τριπλασιασμό του κέρδους στην συνήθως ασταθή μονάδα προμήθειας και εμπορίας.

"Έχουμε μια εξαιρετική βάση από την οποία θα επεκτείνουμε αποφασιστικά τις δραστηριότητές μας και θα επιτύχουμε αύξηση της προστιθέμενης αξίας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Rolf Martin Schmitz.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη πριν από τόκους, φόρους, αποσβέσεις και αποσβέσεις (EBITDA) ανήλθαν σε 2,1 δισ. ευρώ το 2019, αυξημένα κατά 40%, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκε στα 1,2 δισ. ευρώ.

Αναλυτές εκτιμούσαν το EBITDA σε 2,16 δισ. Ευρώ και τα καθαρά έσοδα στα 1,03 δισ. Ευρώ.

Η εταιρεία σκοπεύει να επιτύχει προσαρμοσμένο EBITDA από 2,7 δισ. ευρώ έως 3 δισ. ευρώ για το 2020 και καθαρά κέρδη από 850 εκατ. Ευρώ έως και 1,15 δισ. Ευρώ.

Το προσαρμοσμένο EBITDA της Μονάδας Προμήθειας & Εμπορίας σχεδόν τριπλασιάστηκε στα 702 εκατομμύρια.

Η εν λόγω μονάδα εμπορεύεται φυσικό αέριο και υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) μεταξύ μιας σειράς δραστηριοτήτων οικιακών εμπορικών συναλλαγών που αφορούν ενεργειακά προϊόντα και προμήθεια βιομηχανικών πελατών, καθώς και λειτουργικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου.

Όλες αυτές οι επιχειρήσεις εξαρτώνται από τις διακυμάνσεις των αγορών χονδρικής ενέργειας, επομένως οι επιδόσεις μπορεί να είναι πολύ μεταβλητές.

Η RWE προβλέπει ότι η απόδοση της μονάδας φέτος μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε αυτό που ονομάζεται κανονική κλίμακα 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανέβασε την πρότασή της για μέρισμα 2019 σε 80 σεντς από 70 σεντς το προηγούμενο έτος και στοχεύει σε 85 σεντς για το 2020.

Η RWE, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη με χαρτοφυλάκιο αιολικής και ηλιακής ενέργειας 9 gigawatts (GW), θα επενδύσει καθαρά 5 δις ευρώ στη συνεχιζόμενη επέκταση της ανανεώσιμης ενέργειας.
Το ποσό είχε τη δυνατότητα να αυξηθεί σημαντικά μέσω συνεργασιών.
Από το σύνολο, το 20% προορίζεται για τη Γερμανία, όπου η RWE πρέπει να εγκαταλείψει τις παλαιές επιχειρήσεις άνθρακα σε μια μακροπρόθεσμη διαδικασία που καθορίζεται από συμφωνίες με την κυβέρνηση του Βερολίνου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης